Annonce
Erhverv

Kolde kontanter og prægtige pokaler: Erhvervslivets Oscars gik til vidt forskellige virksomheder

Et par stolte prismodtagere: Mogens Poulsen og hustru Trine Nielsen, med de håndgribelige beviser på, at M. Poulsen/Løma i Løgumkloster blev modtager af Årets Erhvervspris 2021. Foto: Jane R. Ohlsen
Der var gaveregn i Tønder, da Erhvervsrådet og Tønder Kommune mandag aften uddelte årets priser. En maskinforretning i Løgumkloster løb med den 'store' pris.

Tønder: Hele fem prisvindere skulle findes på Ecco Centeret, inden erhvervs- og politikerlivets spidser kunne gå hver til sit mandag aften. Det er Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd, der står bag den årligt tilbagevendende begivenhed, som fejrer det lokale erhvervsliv.

De fem kategorier, som blev prissat var: Erhvervsprisen'21, Iværksætterprisen'21,  Initiativprisen, Den Sociale Virksomhedspris og endelig Ungeprisen.

Der blev også sat pris på spiritussen ved årets uddeling af erhvervspriser. Norlyk Distillery i Tønder fik, til ejer Claus Norlyks store overraskelse, årets Iværksætterpris. Foto: Jane. R. Ohlsen

Erhvervsprisen, som måske svarer til Oscaruddelingens Bedste Film-pris, gik til Løgumklostervirksomheden M. Poulsen/Løma, som leverer maskinløsninger, først og fremmest til landbruget. Virksomheden fik prisen for at have "udmærket sig særligt i året, der er gået, og som aktivt bidrager til skabelsen af vækst, visioner og innovation", som det hed i motiveringen.

Annonce

Og det var da også en glad og tilfreds indehaver af M. Poulsen/Løma, Mogens Poulsen, der modtog prisen.

- Det er fantastisk - det havde vi ikke regnet med. Det er jo et fedt skulderklap, kan man sige, fortæller Mogens Poulsen, som overtog forretningen i Løgumkloster i april i år.

- Det giver jo noget anerkendelse i området. Og så er det et skulderklap til vores medarbejdere og den rejse, vi har været igennem de sidste mange år, mener Mogens Poulsen, som foruden diplom, pokal og blomster, også fik en check på 10.000 kroner med sig fra aftenens arrangement.

- De skal bruges til en medarbejderudflugt, så vi kan fejre det i fællesskab. Det er jo en fælles indsats, siger Mogens Poulsen, som har 35 medarbejdere ansat.

Ekstremt overrasket

Hvis glæden var stor hos Mogens Poulsen, var overraskelsen så meget større hos den virksomhed, som løb med årets Iværksætterpris. Det blev Norlyk Distillery i Tønder, som fik prisen for "at have udvist bemærkelsesværdigt engagement og initiativ, og for at være med til at fremme iværksætterkulturen i kommunen", som det hed i motiveringen.

Det her er jo endnu et incitament til at blive større og bedre og komme længere ud over stepperne end vi allerede har formået.

Claus Norlyk, medindehaver, Norlyk Distillery

- Jeg var ekstremt overrasket, det var jeg, fortæller Claus Norlyk, der er medindehaver af Norlyk Distillery. Han regnede på forhånd med, at Initiativprisen var gået til gruppen bag Marsk Tårnet i Skærbæk.

- Det er jo ikke første gang, at David mod Goliat falder ud til underdog'ens side. Jeg var helt sikker på, at det fantastiske projekt oppe i Skærbæk var løbet med den, fortæller Claus Norlyk, og uddyber, hvad prisen kan bruges til i fremtiden.

-  Jeg sagde det kort, da jeg tog mikrofonen, at det her er jo endnu et incitament til at blive større og bedre og komme længere ud over stepperne, end vi allerede har formået, fortæller en glad gin-brænder, som i øvrigt fortsatte fejringen hjemme i privaten.


Så har du vel lidt ondt i håret i dag?

- Nej nej, det får man da ikke, når man drikker god alkohol, fortæller en glad Claus Norlyk.

Annonce

De øvrige

Ud over de to priser her, gik Initiativprisen til Zebotek i Gammelby/Tønder, Den sociale Virksomhedspris til Mad og Service i Abild, og Ungeprisen til Kloster Biler i Løgumkloster.

Formand for Tønder Erhvervsråd, Bo Kjelkvist, var ikke overrasket over udfaldet af aftenens prisregn.

- Nej, egentlig ikke. Det var jo gode folk, der var nomineret, så alt var jo i spil. Jeg tror måske noget af det handler om, hvor kendte de er, og hvor stor en berøringsflade, de har. Men det var jo offentliggjort, hvem der var nomineret inden, så folk har haft tid til at kigge på det inden, mener Bo Kjelkvist.

Årets erhvervspriser i Tønder

Erhvervsprisen'21, LØMA, Løgumkloster

Iværksætterprisen'21, Norlyk Distillery, Tønder

Initiativprisen, Zebotek, Gammelby/Tønder

Den Sociale Virksomhedspris, Mad & Service, Abild

Ungeprisen: Kloster Biler, LøgumklosterAnnonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Rotterne kommer på uønsket visit i private boliger: Anmeldelser fra borgerne steget voldsomt

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Haderslev

Dagligvarekæde står på spring for at opruste i Haderslev by

Aabenraa

Efter katastrofevalg for DF: Ida har vippet Arne af pinden

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen: Spis en hotdog med mundbind og den er gratis

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Sydjylland

I aften går det løs: Politiet klar med kæmpe julerazzia

Annonce