Annonce
Kolding

Kolding Bibliotek inviterer på tidsrejse

Lisbet Thorøe Larsen og Elisa Theil har været hovedkræfterne bag idé og opførelse af Latrinet og Toldstedet. PR foto

Kolding: Kolding er i fuld gang med at fejre sin 750 års fødselsdag på forskellig vis. På Kolding Bibliotek kan man i den forbindelse bliver lidt klogere på, hvad der egentlig har gjort Kolding til den by, den er i dag, og hvordan udviklingen egentlig har været.

Det kan man fra 2. juli til 1. november, hvor Koldingbibliotekerne inviterer på en lokalhistorisk tidsrejse.

Gennem quiz, leg og konkurrencer bliver man guidet gennem fem historiske perioder. Det er: 1500-tallet: Til fest på slottet hos dronning Dorothea og kong Christian III. 1600-tallet: Latrinet - Hvor blev lorten af? 1700-1800-tallet: Toldstedet Sønderbro - Porten mod syd. 1943-1945: Gestapo på Staldgården. 1970'erne: Film og musik i Kolding.

Udstillingen er blandt andet lavet sammen med Koldinghus og Kolding Stadsarkiv og en række andre dygtige mennesker.

- Koldings lokalhistorie viser sig jo at være sindssygt spændende. Vores håb er, at "Mærk magien i historien" vækker folks nysgerrighed og lyst til at lære deres by bedre at kende, siger Jesper Albrechtsen, bibliotekar på Koldingbibliotekerne, i en pressemeddelelse. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce