Annonce
Kolding

Kolding Boldklub undgår konkurs: Anonym betaler klubbens kæmpestore momsregning

Der er god grund til at smile i Kolding Boldklub, for klubben skal ikke længere tænke på den kæmpestore momsregning, de blev dømt til at betale. Klubben kan nu kigge fremad - og første milepæl er klubbens nye omklædningrum, der bliver indviet på fredag. Arkivfoto: Søren Gylling
Det så sort ud, da Kolding Boldklub i april blev dømt til at betale en kæmpestor momsregning på 710.000 kroner. Men en anonym har lovet klubben at betale regningen, som i øvrigt er blevet forhandlet ned til et mindre beløb.

Kolding: Nu er der endelig grund til optimisme i Kolding Boldklub.

Der er nemlig fundet en løsning på, hvordan den kæmpestore regning på cirka 710.000 kroner, som klubben skylder for et uberettiget momsfradrag, skal betales. En ekstern aktør, som for nuværende ønsker at være anonym, har nemlig lovet klubben, at han vil betale regningen. Dermed er klubben ikke længere i fare for at gå konkurs.

Det oplyser KB-bestyrelsesformand Carsten Grubach.

- Det er en ekstern støtte, og det vil sige, at det ikke er en af vores nuværende sponsorer, der har lovet at betale regningen, fortæller Carsten Grubach.

Samtidig er det lykkedes for klubben at forhandle en afdragsordning på plads med Gældstyrelsen, således at regningen nu kun lyder på 400.000 kroner, som skal betales ad fire omgange. Det er disse penge, som klubben har fået lovning på af den anonyme.

- Jeg synes, det er en fair løsning. Det oprindelige beløb var 550.000 kroner, men så var der løbet 160.000 kroner i renter på. Jeg synes, Gældstyrelsen har vist sig fra en fornuftig side, siger formanden.

Annonce

Regningen

  • Det var tilbage i efteråret 2014, at SKAT opkrævede et beløb på 678.000 kroner, fordi Kolding Boldklub i fire år havde fratrukket moms af ikke-fradragsberettigede udgifter.
  • Det er især momsfradrag for den daværende støtteforenings momsbelagte husleje, der har været årsag til regningen.
  • Regningen lyder nu på 710.000 kroner, da der er kommet renter på.
  • KB har under sagen fået advokathjælp fra Dansk Idræts Forbund.

Et godt signal

Carsten Grubach har tidligere nævnt over for JydskeVestkysten, at det i sidste ende ville være klubbens medlemmer, der ville komme til at finansiere regningen. Med den anonyme støtte er dette dog ikke længere på tale, og dermed kan klubben, der i næste måned fylder 100 år, begynde at kigge fremad.

- Nu får vi ro til at udvikle klubben. Vi skal ikke længere tænke på de gamle regninger, for de bliver allesammen betalt nu. Det, der er vigtigt, er, at klubben nu er gældsfri bortset fra de 400.000, som vi har fået lovning på kan afdrages over fire år. Nu får den nye bestyrelse arbejdsro, og vi kan udvikle klubben, som vi ønsker, siger Carsten Grubach, der mener, at det er et godt signal at sende til sponsorerne, at klubben bliver fri af gammel gæld.

- Det er et signal til sponsorer, at de penge, de bruger, bliver brugt til udvikling og ikke gammel klatgæld. De penge, vi i fremtiden får, bliver brugt til at spille fodbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce