Annonce
Kolding

Kolding Boldklub undgår konkurs: Anonym betaler klubbens kæmpestore momsregning

Der er god grund til at smile i Kolding Boldklub, for klubben skal ikke længere tænke på den kæmpestore momsregning, de blev dømt til at betale. Klubben kan nu kigge fremad - og første milepæl er klubbens nye omklædningrum, der bliver indviet på fredag. Arkivfoto: Søren Gylling
Det så sort ud, da Kolding Boldklub i april blev dømt til at betale en kæmpestor momsregning på 710.000 kroner. Men en anonym har lovet klubben at betale regningen, som i øvrigt er blevet forhandlet ned til et mindre beløb.

Kolding: Nu er der endelig grund til optimisme i Kolding Boldklub.

Der er nemlig fundet en løsning på, hvordan den kæmpestore regning på cirka 710.000 kroner, som klubben skylder for et uberettiget momsfradrag, skal betales. En ekstern aktør, som for nuværende ønsker at være anonym, har nemlig lovet klubben, at han vil betale regningen. Dermed er klubben ikke længere i fare for at gå konkurs.

Det oplyser KB-bestyrelsesformand Carsten Grubach.

- Det er en ekstern støtte, og det vil sige, at det ikke er en af vores nuværende sponsorer, der har lovet at betale regningen, fortæller Carsten Grubach.

Samtidig er det lykkedes for klubben at forhandle en afdragsordning på plads med Gældstyrelsen, således at regningen nu kun lyder på 400.000 kroner, som skal betales ad fire omgange. Det er disse penge, som klubben har fået lovning på af den anonyme.

- Jeg synes, det er en fair løsning. Det oprindelige beløb var 550.000 kroner, men så var der løbet 160.000 kroner i renter på. Jeg synes, Gældstyrelsen har vist sig fra en fornuftig side, siger formanden.

Annonce

Regningen

  • Det var tilbage i efteråret 2014, at SKAT opkrævede et beløb på 678.000 kroner, fordi Kolding Boldklub i fire år havde fratrukket moms af ikke-fradragsberettigede udgifter.
  • Det er især momsfradrag for den daværende støtteforenings momsbelagte husleje, der har været årsag til regningen.
  • Regningen lyder nu på 710.000 kroner, da der er kommet renter på.
  • KB har under sagen fået advokathjælp fra Dansk Idræts Forbund.

Et godt signal

Carsten Grubach har tidligere nævnt over for JydskeVestkysten, at det i sidste ende ville være klubbens medlemmer, der ville komme til at finansiere regningen. Med den anonyme støtte er dette dog ikke længere på tale, og dermed kan klubben, der i næste måned fylder 100 år, begynde at kigge fremad.

- Nu får vi ro til at udvikle klubben. Vi skal ikke længere tænke på de gamle regninger, for de bliver allesammen betalt nu. Det, der er vigtigt, er, at klubben nu er gældsfri bortset fra de 400.000, som vi har fået lovning på kan afdrages over fire år. Nu får den nye bestyrelse arbejdsro, og vi kan udvikle klubben, som vi ønsker, siger Carsten Grubach, der mener, at det er et godt signal at sende til sponsorerne, at klubben bliver fri af gammel gæld.

- Det er et signal til sponsorer, at de penge, de bruger, bliver brugt til udvikling og ikke gammel klatgæld. De penge, vi i fremtiden får, bliver brugt til at spille fodbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce