Annonce
Kolding

Kolding Boldklub undgår konkurs: Anonym betaler klubbens kæmpestore momsregning

Der er god grund til at smile i Kolding Boldklub, for klubben skal ikke længere tænke på den kæmpestore momsregning, de blev dømt til at betale. Klubben kan nu kigge fremad - og første milepæl er klubbens nye omklædningrum, der bliver indviet på fredag. Arkivfoto: Søren Gylling
Det så sort ud, da Kolding Boldklub i april blev dømt til at betale en kæmpestor momsregning på 710.000 kroner. Men en anonym har lovet klubben at betale regningen, som i øvrigt er blevet forhandlet ned til et mindre beløb.

Kolding: Nu er der endelig grund til optimisme i Kolding Boldklub.

Der er nemlig fundet en løsning på, hvordan den kæmpestore regning på cirka 710.000 kroner, som klubben skylder for et uberettiget momsfradrag, skal betales. En ekstern aktør, som for nuværende ønsker at være anonym, har nemlig lovet klubben, at han vil betale regningen. Dermed er klubben ikke længere i fare for at gå konkurs.

Det oplyser KB-bestyrelsesformand Carsten Grubach.

- Det er en ekstern støtte, og det vil sige, at det ikke er en af vores nuværende sponsorer, der har lovet at betale regningen, fortæller Carsten Grubach.

Samtidig er det lykkedes for klubben at forhandle en afdragsordning på plads med Gældstyrelsen, således at regningen nu kun lyder på 400.000 kroner, som skal betales ad fire omgange. Det er disse penge, som klubben har fået lovning på af den anonyme.

- Jeg synes, det er en fair løsning. Det oprindelige beløb var 550.000 kroner, men så var der løbet 160.000 kroner i renter på. Jeg synes, Gældstyrelsen har vist sig fra en fornuftig side, siger formanden.

Annonce

Regningen

  • Det var tilbage i efteråret 2014, at SKAT opkrævede et beløb på 678.000 kroner, fordi Kolding Boldklub i fire år havde fratrukket moms af ikke-fradragsberettigede udgifter.
  • Det er især momsfradrag for den daværende støtteforenings momsbelagte husleje, der har været årsag til regningen.
  • Regningen lyder nu på 710.000 kroner, da der er kommet renter på.
  • KB har under sagen fået advokathjælp fra Dansk Idræts Forbund.

Et godt signal

Carsten Grubach har tidligere nævnt over for JydskeVestkysten, at det i sidste ende ville være klubbens medlemmer, der ville komme til at finansiere regningen. Med den anonyme støtte er dette dog ikke længere på tale, og dermed kan klubben, der i næste måned fylder 100 år, begynde at kigge fremad.

- Nu får vi ro til at udvikle klubben. Vi skal ikke længere tænke på de gamle regninger, for de bliver allesammen betalt nu. Det, der er vigtigt, er, at klubben nu er gældsfri bortset fra de 400.000, som vi har fået lovning på kan afdrages over fire år. Nu får den nye bestyrelse arbejdsro, og vi kan udvikle klubben, som vi ønsker, siger Carsten Grubach, der mener, at det er et godt signal at sende til sponsorerne, at klubben bliver fri af gammel gæld.

- Det er et signal til sponsorer, at de penge, de bruger, bliver brugt til udvikling og ikke gammel klatgæld. De penge, vi i fremtiden får, bliver brugt til at spille fodbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce