Annonce
Sport

Kolding er tophold i 1. division med tredje sejr i træk

Morten Pedersen/Ritzau Scanpix

Kolding IF vandt søndag holdets tredje sejr i træk og fører nu den næstbedste danske fodboldrække.

Der er kun et enkelt hold, der rykker op i Superligaen fra 1. division, og lige nu bejler oprykkeren Kolding IF overraskende til pladsen.

Med tre sejre ud af tre mulige har Kolding gjort rent bord og indtager førstepladsen med ni point.

Søndag vandt Kolding med 4-3 hjemme over FC Roskilde, som ellers var foran både 2-0 og senere 3-2.

Angriberen Souheib Dhaflaoui og Nicklas Halse bragte Roskilde foran med 2-0, inden der var spillet 20 minutter.

Men Kolding fik bragt balance i regnskabet ved først Niels Letort og siden Sebastian Sommer. 2-2 stod der efter en halv time.

Souheib Dhaflaoui bragte igen Roskilde foran 3-2 efter 33 minutter i den målrige kamp.

To minutter senere udlignede den 31-årige angriber Rune Nautrup med det første af to scoringer, og det stod derefter 3-3 i en længere periode.

Men i midten af anden halvleg slog Rune Nautrup til igen med målet til 4-3, og flere mål blev der ikke scoret i opgøret.

Tidligere i sæsonen har Kolding vundet 2-1 hjemme over Hvidovre og 2-0 ude over Næstved.

I en af søndagens øvrige kampe tabte Næstved for tredje gang i træk, da holdet måtte rejse hjem fra Fredericia med et 1-3-nederlag.

Fredericia har på fjerdepladsen seks point efter tre kampe.

Næstved, der i denne uge skiftede cheftræner, er placeret på sidstepladsen med nul point efter tre spillerunder.

To kampe endte uden mål denne søndag.

Fremad Amager spillede 0-0 hjemme mod Skive, mens Viborg FF ligeledes var ude i en nulløsning hjemme mod HB Køge.

Viborg har på tredjepladsen syv point efter tre kampe, mens Fremad Amager på sjettepladsen er noteret for fem point efter tre kampe.

I søndagens sidste kamp spillede Nykøbing FC 2-2 hjemme mod Hvidovre. Nykøbing er nummer to i rækken med syv point efter tre kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Vejen

Wagner garanterer Lurrery af høj karat

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];