Annonce
forside

Kolding Erhvervshavn

Læserbrev: Beslutningen om lukning af Kolding Erhvervshavn er rigtig. Den vil give stigende økonomisk velstand i Kolding. Med bygning af boliger, kontorer, måske hotel ect. på havnen, et meget spændende område, vil Kolding få mange tilflyttere og skattebetalinger vil stige. De handlende i vores gågade, der i mange år har været udsat for hård konkurrence fra storcenteret, kan nu se frem til helt nye muligheder. Kolding bymidte vil opleve vækst og velstand, og havneområdet vil blive forbundet meget fint sammen med bymidten. Kolding vil blive attraktivt at flytte virksomhed til og til at bosætte sig i. De arbejdspladser der mistes ved havnelukningen er meget få, i forhold til de mange nye arbejdspladser der kommer til Kolding, afledt af den nye bydel på havnearealerne. Vi har set det mange andre steder, ikke kun i Danmark.

En McKinsey rapport om fordele og ulemper ved nedlæggelsen af Kolding Erhvervshavn, ville klart have anbefalet en nedlæggelse af Kolding Erhvervshavn, ud fra et økonomisk velstands kriterium. Udviklingen har tydeligt kunne ses i andre havnebyer i Danmark og i andre lande. Det må formodes at dette er baggrunden for, at vort byråd, uden en evt. McKinsey rapport, har kunnet træffe hurtig beslutning om lukning af erhvervshavnen.

Kolding Erhvervshavs Master plan har yderligere hjulpet politikerne til en hurtig beslutning. Enhver virksomhed har et samfundsansvar. Intet samfund vil have støj, støv og svineri i bynære områder,eller i smukke naturområder som Kolding Fjord. Det har vi oplevet i Kolding de seneste år. Selvfølgelig griber de af os demokratisk valgte og ansvarlige politikkerne ind og regulerer forholdene.

Alle virksomheder på Kolding Erhvervshavn er på lejede arealer, med en lejekontrakt der udløber. Ledelsen af virksomhederne har kendt betingelserne og har kunnet disponere og investere efter disse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce