Annonce
Læserbrev

Kolding Erhvervshavns fremtid?

Læserbrev: Som borger i Kolding Kommune er det svært at følge med i planerne om erhvervshavnens fremtid.

I starten af denne uge forlød det, at det store forlig om havnen fra november måned sidste år var dødt, fordi nogle af forligsparterne var sprunget fra. - Det forlig, som ville lukke erhvervshavnen fuldstændigt i 2043.

På et møde mellem formændene fra de politiske grupper i byrådet er man nu blevet enige om, at der inden jul skal fremlægges en vision for erhvervshavnen. Hvordan kan man på 10 dage nå frem til en vision om et så kompliceret emne? - Man starter jo helt forfra.

Denne vision skal vel så ud til fri debat blandt interesserede, men det er faktisk ikke meningen. Borgmesteren udtaler til JydskeVestkysten, at dialogen skal dreje sig om, hvordan man får opfyldt visionens indhold. Det er altså ikke drøftelse og inddragelse af interesserede, man ønsker, men udelukkende, at kommunen vil undersøge vejen til det fastlagte mål.

Hvad er så kommunens mål? Det fremgik også af mødet mellem formændene for de politiske grupper i byrådet som et slogan: Mere by og mindre havn. Igen en bekræftelse af, at forligsparterne ikke behøver at tale med nogen om fremtiden for erhvervshavnen, fordi kommunen har en fastlagt beslutning, før debatten finder sted.

Som borger er jeg skuffet og ked af, at der åbenbart ikke fra byrådets side er et ønske om åbne drøftelser med dem, der er interesseret i erhvervshavnens fremtid.

Annonce
Jørgen Lund
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];