Annonce
Kolding

Kolding får Danmarks første chaufførhotel i nyt  transportcenter

På rastepladserne i Hylkedalen har man længe bøvlet med udenlandske lastbiler, der gør holdt og hober sig op i længere tid ad gangen, når chaufførerne ifølge EU-reglerne skal have et længere hvil. Arkivfoto: Jacob Schultz
Stender Innovation vil sørge for, at et stort problem med parkerede udenlandske lastbiler på rastepladser og veje bliver løst i nyt transport- og logistikcenter. Politisk jubel.
Annonce

Kolding: Som det første sted i Danmark får det kommende transport- og logistikcenter ved  Kolding Syd særlige forhold med sikker parkering og billig overnatning for lastbiler og deres chauffører i en del af området.

Det fortæller direktør Carsten Stender fra Stender Innovation A/S, som står bag planerne om at opføre et kæmpemæssigt logistik- og transportcenter ved Tankedalsvej.

- Kolding er jo et glimrende eksempel på de voldsomme problemer, som eksempelvis rastepladserne ved Hylkedalen har med de chauffører, som lever på motorvejen.

- De generer de andre trafikanter, når de parkerer deres store lastbiler og overnatter i dem, fordi der ikke er plads til dem andre steder. De parkerer også i industrikvartererne og villakvartererne, hvor det heller ikke er hensigtsmæssigt. Så vi gør en indsats for at tilbyde overnatningsfaciliteter, for vi kan se et marked for nem og billig overnatning lige ved motorvejen, oplyser Carsten Stender uden på nuværende tidspunkt at kunne blive mere konkret.

Annonce

Kæmpe plus

Borgmester Jørn Pedersen (V) er glad for, at overnatningsfaciliteter til langturschauffører er tænkt ind i Hub 65, som det nye transport- og logistikcenter indtil videre er navngivet.

- Hub 65 bliver det første sted i Danmark med sådan et tilbud. Det er dejligt, hvis vi kan bidrage til at løse de problemer, man ser mange steder, når lastbilchaufførerne skal holde ind for at tage deres lange hvil, som EU-reglerne foreskriver, siger Jørn Pedersen.


Vi har set steder, hvor de har okkuperet det meste af en gade.

Poul Erik Jensen (S)


Også gruppeformand for Socialdemokratiet, Poul Erik Jensen, som har været meget involveret i problematikken med de parkerede udenlandske lastbiler, er begejstret.

- Vi har en stor koncentration af lastbiler her i området i kraft af det transportknudepunkt, som Kolding er, og det er godt. Men det betyder også, at lastbilchaufførerne parkerer steder, hvor det ikke er hensigtsmæssigt, og hvor der ingen faciliteter er til dem. Og så generer de altså omgivelserne - også med deres affald. Vi har set steder, hvor de har okkuperet det meste af en gade, og også ved lastbilparkeringspladsen ved Baunevej i Vamdrup er de et problem for omgivelserne, siger Poul Erik Jensen.

Så han kalder det "et kæmpe plus", at problemet bliver løst.

- Vognmændene har også en interesse i det, for det er et problem for dem, at deres lastbiler med deres firmanavne på holder til gene for omgivelserne, påpeger Poul Erik Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce