Annonce
Kolding

Kolding får en helt ny musikfestival midt i byen

IBA-studerende Carina Berg Henriksen og Sasha Köhler Jacobsen er begge projektledere for deres grupper og dermed med i styregruppen på projektet med at komme med et færdigt oplæg til festivalen. De studerer til dagligt entreprenørskab og design på IBA Erhvervsakademi Kolding. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Selv om ideen er corona-udfordret, så arbejder Musik Kolding på at skabe en ny, bynær musikfestival. Tanken er, at det bliver en tilbagevendende begivenhed. Udviklingen sker sammen med de unge, som er festivalens målgruppe.

Kolding: Hvis man hører til dem, der denne sommer sukkede efter at gå til Grøn Koncert, Roskilde Festival eller Sommer ved Søen, så ved man godt, at corona har gjort livet rigtig surt for de store musikarrangementer, der plejer at samle mange mennesker.

Men Musik Kolding er ved at tage forskud på tiden, hvor det igen kan lade sig gøre at samles til en festival. Og det sker endda med en helt ny en af slagsen, som i sit musikvalg i særlig grad henvender sig til et ungt publikum, selv om den naturligvis vil være åben for alle.

Lige nu er det planen, at den første udgave af KOLD Festival kommer til at foregår fra den 4. til den 6. februar. Musikken kommer til at spille fra scener ved P-huset i Toldbodgade, det gamle posthus, Godset og i Kolding Egnsteater. Tanken er at få de unge musikelskere til at sive rundt i byen for at høre forskellige musiske stilarter.

Annonce

- Ideen til den nye festival fik jeg, dengang jeg lige var blevet ansat. Så kom corona, så det er klart, at vi nu er nødt at tænke indholdet på en måde, hvor vi tager hensyn til, at der formodentlig også vil være en eller anden form for restriktioner, når vi kommer til februar, siger Rikke Molberg, der blev ansat i slutningen af 2019 som eventkoordinator hos Musik Kolding.

Hun er med på, at det første år bliver noget særligt, fordi corona svinger taktstokken i samfundet.

- Men vi får gjort os nogle erfaringer, som vi vil kunne bruge, for det er planen, at festivalen skal være en tilbagevendende begivenhed, siger Rikke Molberg.

Unge skaber festivalen

Hun fortæller, at hele udgangspunktet har været at skabe en festival for unge på et tidspunkt af året, hvor kalenderen ikke er plastret til med andre musikbegivenheder.

- Og så er det en vigtig del af festivalen, at de unge selv er medskabere af arrangementet, fortæller hun.

Derfor kommer eventkoordinatoren ikke til at gøre al forarbejdet selv. Faktisk har hun i øjeblikket lånt 36 studerende fra IBA Erhvervsakademi Kolding, som har flyttet faget event og oplevelsesdesign over på Godset, hvor Rikke Molberg har sit kontor. Her arbejder de med at idéudvikle og budgettere til den kommende tre dages festival.

Rikke Molberg rendte i sit netværk ind i underviser Kim Aagard Holm fra IBA. Og hurtigt fandt de to ud af, at de kunne bruge hinanden til stor glæde for både de studerende og musik i Kolding. Det er håbet, at samarbejdet mellem IBA og Musik Kolding kan gøres permanent hvert efterår, når de unge entreprenør og design-studerende skal have faget event- og oplevelsesdesign. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

- Den her nye KOLD festival skal foregå i en samskabende proces med unge, som er målgruppen for festivalen. Så hvis ikke jeg havde været så heldig at få det her samarbejde med IBA, så havde jeg skulle bruge mange kræfter på at finde unge, som jeg kunne sparre med om hvert delelement. Her arbejder de studerende intenst med alle aspekter af festivalen i fem uger, fortæller Rikke Molberg.

Først i uge 46 fremlægger de studerende deres færdige bud på indhold og struktur for hende. Og Rikke Molberg har til hensigt at bruge så meget af de unges planlægning som muligt - også når dette gælder valget af musikken.

De mange engagerede stemmer strømmer en i møde, når man træder ind på 1. salen på Godset i Kolding i de her uger. Under de fritlagte, mørkebrune bjælker er bordene skubbet sammen i store skrå firkanter i det dybe lokale. Hver firkant udgør en del af organisationen bag projektet, og ved hvert bord sidder en flok studerende. Enten siddende foran deres computere med markedsføring, økonomi eller scenografi – eller i færd med at placere flere farvestrålende Post-Its på bordene foran dem. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Og netop det musiske indhold på festivalen er noget af det, som IBA-studerende Anne Sofie Thorsen sidder og planlægger. Hun hører selv meget musik og er derfor meget tilfreds med, at hun kom i gruppen, som står for HR og rekruttering til festivalen. Hun bekræfter det store engagement i klassen.

- Niveauet er meget højt, for vi vil alle gerne præstere det bedste, vi kan. Og her får vi jo lov at omsætte vores teori direkte i praksis. Planlægningen af KOLD er et godt eksempel på noget, som jeg selv kunne komme til at sidde med som færdiguddannet. Det gør det så lærerigt, fortæller Anne Sofie Thorsen.

KOLD Festival

  • Festivalen foregår fra den 4. februar til den 6. februar fra kl. 17 til 21.
  • Den foregår både udendørs og indendørs – blandt andet på følgende lokationer: Parkeringshuset i Toldbodgade, Det gamle posthus, foran Godset og i Kolding Egnsteater (tidligere Mungo Park).
  • KOLD Festival vil bestå af en række musikkoncerter, men der vil også være oplevelser af mere atmosfæreskabende karakter, hvor man kan gå på opdagelse i både kunst, formidling, bæredygtighed og musik.
  • Der vil blive taget hensyn til alle covid-19 retningslinjer, så det bliver en tryg og forsvarlig oplevelse at gå på festival.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Unge Kolding-drenge producerer medicinsk cannabis: - Vi vil gerne give folk med smerter noget håb

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Tyskland

Dansk mindretal får en plads i Forbundsdagen: - Det er sensationelt

Tønder For abonnenter

Først vidste Tommy ikke, hvad han skulle bruge det gamle Danish Crown-slagteri til: Det gør han nu

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Sønderjyske Ishockey

Der er i den grad noget at revanchere: SønderjyskE skal komme med en helt anden attitude

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Haderslev

Yngre mand faldet otte meter ned fra tag: Indlagt i kritisk tilstand med svære skader

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Haderslev For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Haderslev ikke får en ny svømmehal i de næste mange år

Vejen For abonnenter

92-årig har en drøm: - Jeg tvivler på, de når det, før jeg dør

Annonce