Annonce
Kolding

Kolding-firma dropper tilladelse til at håndtere Beirut-gødning

Svane Shipping har bedt Miljøstyrelsen om at fjerne firmaets tilladelse til at håndtere ammoniumnitrat på virksomhedens lager på Kolding Havn. Foto: Søren Gylling
Som en konsekvens af tirsdagens voldsomme eksplosion med ammoniumnitrat i Beirut har Svane Shipping valgt at frabede sig tilladelse til at håndtere gødningen. Den beslutning er flere politikere glade for.
Annonce

Kolding: Det var formentlig kunstgødningen ammoniumnitrat, der var årsag til den store eksplosion tirsdag i Beirut. Det er et stof, som Svane Shipping på Kolding Havn har haft miljøgodkendelse til at håndtere i mange år, men i de seneste år har stoffet ikke været forbi Kolding Havn, og det kommer det heller ikke til fremover.

På grund af ulykken i Beirut har Svane Shipping nemlig valgt, at de ikke længere vil have tilladelsen til at kunne håndtere ammoniumnitrat. Det meldte firmaet allerede ud til deres kunder onsdag, og torsdag har Svane Shipping også haft fat i Miljøstyrelsen for at få ammoniumnitrat skrevet ud af firmaets miljøgodkendelse.

- Det er et marginalt produkt, og det indgår i vores godkendelse, og det er også vigtigt at sige, at det er et stof, der er fuldt lovligt at importere i Danmark, men det er klart, at med de ting, der er sket, er det naturligt for os at melde ud, at selvom vi reelt kan håndtere det, så vil vi hellere have det skrevet ud, siger direktør Jesper Hansson.

Annonce

Glade politikere

Det er en beslutning, som flere politikere i Kolding byråd er glade for. Poul Erik Jensen (S) var torsdag formiddag ude med et opslag på Facebook, hvor han ville have tilladelsen til ammoniumnitrat trukket tilbage, og det er altså nu allerede sket.

- Jeg stoler fuldt ud på virksomheden, men uanset om virksomheden har gode intentioner, så skal vi have et totalt forbud. Vi kan under ingen omstændigheder acceptere, at der er tilladelse til den slags, siger han.


Jeg vil nok sige, belært af det vi har set i Beirut, som jo er fuldstændig grusomt, så glæder det mig selvfølgelig, at de (Svane Shipping, red.) ikke har den type og heller ikke vil have den type og får det fjernet i deres godkendelse, for ellers skulle det være fjernet.

Jørn Pedersen (V)


Borgmester Jørn Pedersen (V) hilser også beslutningen velkommen.

- Jeg vil nok sige, belært af det vi har set i Beirut, som jo er fuldstændig grusomt, så glæder det mig selvfølgelig, at de (Svane Shipping, red.) ikke har den type og heller ikke vil have den type og får det fjernet i deres godkendelse, for ellers skulle det være fjernet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce