Annonce
KIF Fodbold

Kolding-forsvarer tvivlsom til årets sidste kampe

Kolding IF-forsvarer Mads Zederkof (til venstre) måtte udgå i sejren over Hvidovre. Arkivfoto: Søren Gylling
Mads Zederkof måtte udgå, da Kolding IF lunede sig med en sejr i Hvidovre fredag aften.

KOLDING IF: Mads Zederkof måtte forlade sin kamp nummer 252 i Kolding IF-trøjen, da holdet fredag aften vandt 2-1 ude mod Hvidovre i 1. division.

Forsvarsspilleren måtte lade sig udskifte efter 42 minutters spil, da hans hold var foran 2-0.

- Det er en skade i mit baglår, men jeg har endnu ikke et præcist overblik over omfanget, lyder det fra Mads Zederkof, der regner med at have klarhed over sin situation i løbet af et par dage.

Kolding spiller hjemme mod HB Køge søndag den 10. november, inden holdet runder efterårssæsonen af med en kamp i Skive søndagen efter. Det er derfor tvivlsomt, om Mads Zederkof bliver klar til årets resterende kampe for Kolding IF, der også har måttet undvære Mathias Høgsholt i forsvaret gennem flere uger.

Fredag aften klarede Kolding sig gennem et hårdt pres i Hvidovre til trods for, at hjemmeholdet fik reduceret til 1-2 otte minutter før tid. Dermed kunne træner Anders Jensen notere tre point efter et par nederlag mod superliganedrykkerne Vejle og Vendsyssel.

- Det varmer jo altid. Som vi siger, skal vi bare sætte point på kontoen hele tiden og alle de gange, vi kan, og de her var super vigtige. Så kan man sige, at vi synes også, at vi havde fortjent et point sidste gang, så det kan være, at retfærdigheden gik lidt op i dag, sagde cheftræner Anders Jensen til klubbens hjemmeside efter kampen.

Kolding IF ligger på fjerdepladsen i 1. division med hele 11 point ned til nedrykningsstregen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce