Annonce
Kolding

Kolding har tabt 1200 arbejdspladser under coronakrisen

I 2019 var der i 2. kvartal 52.274 arbejdspladser i Kolding Kommune, og tallet er i 2020 faldet til 51.054. Det er et fald på 1220, hvilket svarer til to procent, viser tal fra Danmarks Statistik, som Business Kolding har fået trukket. Arkivfoto:  Annelene Petersen/Ritzau Scanpix
Knap 300 job inden for industrien og næsten 400 inden for hoteller og restauranter er forsvundet under coronakrisen. - Målt i antal arbejdspladser er vores tab det største i forhold til nabobyerne, men kigger vi på procenten, så har andre haft det hårdere, siger direktøren i Business Kolding.
Annonce

Kolding: Corona-krisen har medført et stort tab af arbejdspladser i Kolding Kommune. Det er Business Kolding, der hos Danmarks Statistik har fået foretaget en særkørsel på antal arbejdspladser i Kolding Kommune, hvor man sammenligner tallene fra 2019 og 2020.

I 2019 var der i 2. kvartal 52.274 arbejdspladser i Kolding Kommune, og tallet er i 2019 faldet til 51.054. Det er et fald på 1220, hvilket svarer til to procent.

- Det, vi har fået, er et øjebliksbillede af, hvordan Kolding og kommunerne omkring os blev ramt af corona. Her kan vi bare konstatere, at vi er ramt. Det, som vi kan være lidt positivt overrasket over, det er, at vi sammenlignet med de andre klarer os godt. Målt i antal arbejdspladser er vores tab det største i forhold til nabobyerne, men kigger vi på procenten, så har andre haft det hårdere, siger Morten Bjørn Hansen, der er administrerende direktør i Business Kolding.

Annonce

Det ser rimeligt ud

Vejen, Billund og Middelfart har tabt henholdsvis tre, fire og seks procent. Haderslev, Fredericia og Kolding har tabt to procent, mens Vejle har tabt en procent, hvilket svarer til 719 arbejdspladser. Tallene tager ikke højde for, at der i perioden også er flere tusinde, der var hjemsendt med lønkompensation.

- Vi er ikke så hårdt ramt som frygtet i den her indledende fase. Kolding plejer at være meget konjunkturfølsom. Men vi er kommet rimeligt gennem. Det, vi blandt andet har set i Kolding, er, at nogle industrivirksomheder har haft en positiv udvikling under corona. Det er jo også en speciel krise, hvor noget bliver lukket ned, mens andet kan køre videre. Bygge- og anlæg har blandt andet haft vækst i perioden, siger Morten Bjørn Hansen.

I Kolding er der registreret 2755 arbejdspladser i 2. kvartal inden for bygge- og anlæg, hvilket er en vækst på syv procent sammenlignet med 2019.

Annonce

Hoteller er hårdt ramt

I modsatte ende af skalaen finder man hoteller og restauranter, som er den branche, der har tabt flest arbejdspladser. I Kolding Kommune er antallet af arbejdspladser i den branche faldet fra 2009 til 1614. Det svarer til 20 procent.


Det har overrasket os lidt, at Kolding i den her indledende fase ikke blev hårdere ramt. Kolding plejer at være meget konjunkturfølsom.

Morten Bjørn Hansen, direktør Business Kolding


- Det er vigtigt at sige, at det her er et øjebliksbillede. Hen over sommeren kunne vi blandt andet se, at antallet af kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtager var stødt faldende i hele landet. Så en del af det, som blev tabt i foråret, blev vundet igen. I forhold til hotellerne og restauranterne, så var der mange gæster hen over sommeren. Derfor er der grund til bekymring, når nu det hele lukker ned igen. Det er ikke nemt at drive en forretning inden for den branche, siger Morten Bjørn Hansen.

Den største branche i Kolding Kommune i antal arbejdspladser er handel. Her var der i 2. kvartal 2019 registreret 10.923 arbejdspladser, og tallet er faldet til 10.742. Det er et fald på to procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce