Annonce
forside

Kolding Havn

Hans Holmer. Privatfoto

Læserbrev: Skal vi stå på kajen og se, at skibet lægger fra kaj uden os om bord og dermed blive sejlet agterud? - Eller skal vi hoppe op på dækket og tage roret, så vi får sat den rette kurs fra start?

SF har i mange år kæmpet for, at der skal være en erhvervshavn i Kolding, samtidig med at SF har været optaget af at binde havnen bedre sammen med byen og få boligbyggeri på havnen. Hidtil har SF konkluderet at boligbyggeri og erhvervshavn ikke kan eksistere side om side.

Som I formentlig har læst i pressen, var der ikke et politisk flertal for at bevare en erhvervshavn. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en svær beslutning at være med til på sigt at lukke havnen ned og dermed også arbejdspladser.

Når vi er med i aftalen, så har det været for at få indflydelse. Vi har i SF lagt særligt vægt på at bevare arbejdspladserne i kommunen ved at få kortlagt beskæftigelsesmulighederne for medarbejderne, som arbejder på havnen. Vi har også fået med, at naturen er tænkt ind fra starten og at boligsammensætning er med eje, leje- og almene boliger, og områderne sikres offentlig tilgængelighed.

Det har været vigtigt for os at midtbyen og havnen bliver bundet bedre sammen, adgang for alle til vand og der ændres på de udfordringer, der er med infrastrukturen i området. Vi synes, at vi har fået sat nogle markante aftryk i den aftale, der er indgået. Når det så er sagt, så havde vi gerne set at processen havde været mere inddragende. Nu må vi kigge fremad. Nu er rammerne der til, at vi løser de udfordringer, der på sigt opstår i forhold til arbejdspladser og hvordan vi udvikler området. I SF har vi på sinde at sikre videst muligt inddragelse i Havnens fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce