Annonce
forside

Kolding Havn bør bevares som industrihavn

Jack A. Gregersen og Jørn Dohrmann

Læserbrev: Har Kolding Kommune så god en økonomi, at vi kan tillade os at droppe skatteindtægterne fra de mange aktiviteter, der er på havnen? Nej, svaret på det spørgsmål er vist klart for de fleste.

Derfor må det også være klart, at vi naturligvis skal bevare og udbygge Kolding Industrihavn, der rummer hundreder af arbejdspladser. Det er da aldeles fjollet at forære de arbejdspladser til Fredericia eller andre, der tænker erhvervsmæssigt.

Et sprudlende erhvervsliv er og bliver altså en forudsætning for kulturelle aktiviteter og borgernær velfærd, men det er som om, at man i Kolding hellere vil tænke "stort" som med "Nordic Synergy Park", der endte i absolut ingenting.

Hvorfor skal vi dog til at gentage fortidens dumheder - ja, nærmest i endnu større skala? Jovist, lyder det da fortryllende og besnærende, når man bliver præsenteret for glitrende prospekter med ideer om restauranter, boliger og cafeer - lige ned til vandet. Men skulle man ikke lige lade fornuften råde?

For halvdelen af arealet gælder det vel, at man kommer til at sidde i skyggen og nyde udsigten over havnen mod nord? Solen vil der komme fra sydøst, mens vandet ligger til den anden side. Den side kan man vist ikke regne med har samme salgsværdi, som "solsiden" har.

Den tåbelige beslutning om at ødelægge Kolding Havn - der i hundreder af år har tjent penge hjem til byen - kan gå hen og blive den dyreste og mest uigennemtænkte beslutning, der vil skade kommunen i mange, mange år frem. Men den beslutning kommer ikke til at leve længe, hvis det står til os. Lad os få fornuften tilbage i Kolding Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce