Annonce
forside

Kolding Havn og Koldings fremtid

Læserbrev: Stor ros til Kolding Byråd med borgmester Jørn Petersen i spidsen for at udvise rettidig omhu omkring Kolding Havn.

Det er forståeligt, at de involverede virksomheder reagerer negativt og i skuffelse, og stor respekt for det arbejde de udfører. Men det betyder jo ikke at byen ikke skal tænke længere fremad, og planlægge til den fremtid vi møder.

Skulle vi "etablere byen forfra" i dag, er der vel ingen, der kunne finde på at håndtere gammelt jernskrot og brugt papir så tæt på byens centrum, ligesom det ville være utænkeligt at lagerlægge store mængder kunstgødning så tæt på bymidten. Prøv at forestille jer et scenarie, hvor der gik ild i dette. Så ville vi gense en katastrofe, der får Seestkatastrofen til at ligne en "stjernekaster".

Det er lettere pinligt at se, hvorledes en udenbys koncerndirektør blæser sig op. Man kunne forvente en noget mere professionel optræden, ligesom vi må forvente, at der er foretaget investeringer på lejet grund, der modsvarer den tidshorisont de har kontrakt på.

Byrådet har handlet korrekt ved at se på de bynære aktiver, der er i form af attraktive arealer, der ikke blot skal henligge som oplagring og håndtering af skrot, men planlægger en fremtid, der ikke tilgodeser de relativt få arbejdspladser, men hele byen og dens borgere.

Og de på havnen værende virksomheder har fået en fin behandling, med et rettidigt varsel, og så er det naturligvis op til dem at handle derefter.

Vi har en udmærket samarbejde i "Trekantområdet", hvor det virker logisk, at fordele rollerne efter hvor tingene ligger mest optimalt. De tider, hvor "hver by har sin havn" er længe forbi. Så lad os nu lægge en grundig plan for, hvorledes vi skal indrette den indre by og dermed havnearealerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce