Annonce
Læserbrev

Kolding hylder frivilligheden

Læserbrev: Det sker i dagligdagen, og det sker til frivillighedsfesterne.

For dagligt er de frivillige medvirkende til at løfte en stor opgave. For de frivillige sociale tilbud skaber for brugerne meningsfyldte fællesskaber, de skaber sammenhold, de skaber identitet og en oplevelse af at høre til – og selv være en del af løsningen.

For mange af aktiviteterne gælder det, at de er afhængige at de tilskud, som de kan få fra Kolding Kommune – her tænkes specifikt på §18-midlerne. Det er social- og sundhedsudvalget, der har bemyndigelse til, på byrådets vegne, at træffe afgørelse om fordeling af midlerne.

Hvert år uddeler Kolding Kommune omkring syv millioner kroner til frivilligt socialt arbejde. Pengene er med til at styrke den frivillige indsats, der foregår i de frivillige organisationer, foreninger eller grupper.

Fristen for at søge tilskud til 2020 var den 1. oktober 2019, hvilket betyder, at værestederne og de sociale cafeer går og venter på en tilbagemelding.

Foreningerne er afhængige af, at man i budgetforhandlingerne også husker denne pulje. Det er vigtigt, og jeg vil love, at jeg vil bruge min stemme for at forligspartierne i social- og sundhedsudvalget, hvis de kunne finde på at spare på området, ved hvad det vil betyde for de netværksskabende og sociale aktiviteter for borgere i en udsat position.

Annonce
Mette Voss
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce