Annonce
Kolding

Travbane og kæmpestort hestesportscenter kan havne i Kolding: Kommunen i dialog med Sydjysk Hestesport om mulig placering

Travbanen i Billund lukker med udgangen af i år, og Sydjysk Hestesport knokler for at have en ny bane klar et eller andet sted i Trekantområdet eller Billund i sommeren 2024. Kolding er i spil som mulig placering. Arkivfoto: Joan Karlsen 
Kolding Kommune har udpeget et enormt areal, hvor Sydjysk Hestesport over en årrække kan realisere sin drøm om et hestemekka med alverdens aktiviteter med de store, smukke dyr. Fire kommuner i spil som muligt hjemsted.

Kolding: Kolding Kommune er med i opløbet om at blive hjemsted for et nyt, kæmpemæssigt hestesportscenter, som foreningen Sydjysk Hestesport arbejder på at realisere, efter at ejerne af Billund Trav A/S sidste år solgte den 50 år gamle travbane i Billund til Kirkbi A/S, der vil afvikle væddeløbsbanen og udvikle den til boligkvarter.

Borgmester Jørn Pedersen (V) bekræfter overfor JydskeVestkysten, at han har haft møder med Sydjysk Hestesport, som vil fastholde travsporten i Sydjylland ved at etablere en arena, der skal omfatte al slags hestesport. Foreningen tror ifølge Vejle Amts Folkeblad nemlig ikke på, at en ny travbane kan overleve i længden - der skal mere til, lyder det fra hesteeksperterne.

Borgmesteren oplyser, at han har haft flere telefonsamtaler samt et fysisk og et virtuelt møde med repræsentanter fra Sydjysk Hestesport om det enorme projekt til op imod 400 millioner kroner.

Annonce

- Og vi har aftalt, at vi skal mødes igen. Vi har drøftet projektets indhold og en konkret, god  placeringsmulighed, hvor alle aktiviteterne kan muliggøres i takt med, at de bliver udviklet. Arealet, vi taler om, er stort og kan udvides, og der er masser af plads, så hestene kan gå på fold. Det har de kvitteret for, fortæller Jørn Pedersen.

Opmærksomhed

Borgmesteren peger på, at Kolding har "en god grad af hestesportsaktiviteter", som et stort hestesportscenter kan opnå synergieffekter med, og han nævner blandt andre Kolding Rideklub, Absolute Horses i Taagerup og mindre private initiativer. Han peger også på, at Koldings placering lige midt i et motorvejskryds er optimal for et foretagende, som ikke alene vil have regional, men også landsdækkende og international interesse.

Arealet, vi taler om, er stort og kan udvides, og der er masser af plads, så hestene kan gå på fold. Det har de kvitteret for.

Jørn Pedersen, borgmester

Sydjysk Hestesport har også haft møder med Vejle, Billund og Vejen Kommuner, og Jørn Pedersen siger, at "det glæder mig selvfølgelig generelt, at de har låst sig fast på, at det skal ligge i Trekantområdet".

Men hvis centret lander i Kolding, hvad vil det så betyde for kommunen?

- Det vil give opmærksomhed. Folk vil jo komme langvejsfra til et hestesportscenter, hvor det ikke kun drejer sig om travsport, men også om alle andre grene af hestesporten, siger borgmesteren. Han ved ikke, hvornår en afklaring om placeringen af hestesportscentret kan ventes.

Annonce

Første løb

Hvis projektet lykkes, er det første, der skal etableres, travbanen, og det er Sydjysk Hestesports forventning, at første løb vil blive kørt i arenaen i sommeren 2024. Anden og tredje etape skal  efter foreningens tidslinje være iværksat i henholdsvis medio 2025 og medio 2027.

- Vi har fået rigtigt positive tilbagemeldinger fra de forskellige foreninger inden for hestesport. Når vi er færdige med at fastsætte det endelige budget, skal vi ud at finde pengene. Vi er klar over, at vi skal have fat i de de rigtige investorer, ligesom vi skal i gang med fundraising. Selvom det er mange penge, forholder vi os meget optimistiske, fortæller formand for Sydjysk Hestesport Søren Nielsen til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce
Kolding For abonnenter

Støttepartierne fra rød fløj nikker: Konservativ borgmester har frit politisk spillerum i Koldings nye byråd

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Annonce