Annonce
Kolding

Kolding IF er klar til en sæson med modsat fortegn: Nu er vi underdogs

Rune Nautrup og holdkammeraterne var tilbage på træningsbanen mandag. - Jeg ser frem til de udfordringer, der kommer, siger Rune Nautrup. Foto: Søren Gylling
Kolding IF er tilbage på træningsbanen og allerede onsdag spiller de første træningskamp mod Vejle. Holdet har forstærket sig i løbet af de tre uger, som spillerne har haft ferie.

Kolding: Til venstre for indgangen til Kolding Stadion står der en reklamebande. 2. division står der på den.

Banden skal snart skiftes ud, for om mindre end tre uger skyder Kolding IF sæsonen i gang igen. Nu som 1. divisionshold. Mandag trænede holdet for første gang forud for den nye sæson efter at have holdt sommerferie i små tre uger, hvor fokus mest har været på at forstærke sig.

Måske er det derfor, banden stadig står der.

- Det har været en kort pause, men det har også været tre intense uger. Har været på stikkerne hele tiden i forhold til at få nogle nye spillere. Så jeg ved slet ikke, om vi har fået holdt ferie, siger Kolding cheftræner Anders Jensen.

Klubben har hentet den tidligere Kolding -spiller Niels Letort tilbage til holdet, skrevet kontrakt med forsvarsspilleren Mads Eriksen og angriberen Brent McGrath. Sidstnævnte har blandt andet 66 superligakampe på cv'et.

- Vi har forstærket os og hentet spillere, der kan bidrage til hver en kæde. Der skal være en vis form for konkurrence, men de skal også vise, at de skal på holdet. De skal kunne tage vores ånd med sig og arbejde hårdt. Og så er det helt sikkert, at vi har scoutet nogle spillere, der har et ydmygt udgangspunkt, siger Anders Jensen.

Annonce

Træningskampe

  • 10. juli klokken 17 på Kolding Stadion: Vejle Boldklub
  • 13. juli klokken 11 på Kolding Stadion: Middelfart Boldklub
  • 17. juli klokken 17 på Kolding Stadion: Thisted FC Elite
  • 18. juli klokken 17 på Manfred Werner Stadion i Flensborg: SC Weiche Flensburg 08

Som oprykkerhold kan man ikke forvente at være favoritter til særlig mange af de kampe, man møder op til. Kolding skal derfor vænne sig til nogle lidt andre forventninger, end dem de hidtil er blevet målt op imod. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, mener cheftræneren.

- Vi spillet en hel sæson, hvor forventningen har været, at vi skulle vinde hver kamp. Nu bliver det med et lidt andet fortegn, og vi kommer lidt som underdogs. Det tror jeg, at vi ser frem til som trup faktisk. Det er sundt nok for os, siger Anders Jensen

- Vi forholder os til de kampe, der kommer, og så griber vi dem an, som de kommer. Vores egen selvopfattelse sidste år var heller ikke, at vi var store favoritter i hver kamp. Vi vidste godt, at vi skulle arbejde knaldhårdt for at få point på kontoen. Når det er sagt, ved vi, der skal arbejdes endnu hårdere, end vi gjorde i 2. division, siger han.

Holdets anfører, Rune Nautrup, tror på, at der nok skal komme point på kontoen.

- Det er et stort pres at være favoritter og kæmpe om oprykning, så vi er vant til at spille under pres. Det er selvfølgelig noget andet i 1. division, som er meget, meget lige og jævnbyrdig. Vi vil ikke være favoritter, men jeg ser, at vi har en mulighed for at få point i alle kampene, siger Rune Nautrup.

Onsdag spiller Kolding årets første træningskamp mod Vejle, som netop er rykket ned fra superligaen, og som Kolding altså kan se frem til at møde i den kommende sæson. Sidste sæson slog Kolding Vejle 3-1 i pokalturneringen, så der er gode minder forbundet med opgør mod Vejle.

- Vejle, dem plejer vi jo at slå, smiler Anders Jensen og tilføjer:

- Kampen skal vi bruge til at få styr på nogle ting og få de nye spillere ind i konceptet. Vi skal kigge på, hvem der skal spille de første kampe. Det kommer an på, hvem der finder formen, og det vil vise sig meget hurtigt, siger han.

Rune Nautrup ser også frem til gensynet med Vejle.

- Jeg glæder mig til at spille. Få kampminutter i stedet for at løbetræne. Det er jo en kort opstart, vi har, og jeg ser frem til at spille, siger han.

Kampen mod Vejle spilles onsdag klokken 17 på Kolding Stadion.

Cheftræner Anders Jensen fik god hjælp af blandt andre den nye sportschef Niki Zimling, der hjalp til ved flere af øvelserne. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Nattens fulde overblik: Politi havde travlt med at stoppe påvirkede bilister

Annonce