Annonce
KIF Fodbold

Kolding IF er tilbage på sejrskurs

Martin Hedeager scorede sit første sæsonmål for Kolding IF, der vandt 2-1 i Hvidovre. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Kolding IF hentede alle tre point med hjem fra Hvidovre efter en sejr på 2-1, der blev grundlagt i de første 17 minutter.

KOLDING IF: Så fik Kolding IF atter en sejr.

Oprykkeren hentede igen fuld pointhøst, da holdet kunne tage hjem fra Hvidovre med en sejr på 2-1.

Gæsterne kom foran efter 10 minutters spil. Sebastian Sommer tog sig af et frispark, og midtbanespilleren sparkede bolden hen over Hvidovre-målmanden, der ifølge Koldings liveopdatering fejlvurderede bolden.

Efter 17 minutter øgede Martin Hedeager føringen med sin første sæsonscoring. Hedeager, der i Denis Fazlagic' skadesfravær spillede højre fløj, trak ind i banen og sparkede bolden i mål med venstre fod.

Hvidovre blev mere og mere farlig i løbet af halvlegen, men trods lidt kaotiske situationer i Kolding-feltet, kom gæsterne til pause med en tomålsføring.

Kort før pausen mistede Kolding IF forsvarsspilleren, Mads Zederkof, der måtte udgå med en skade og lod sig erstatte af Casper Bruun.

Gæsterne mistede endnu en af sine spillere. Dog denne gang på en alternativ måde. Oliver Drost startede kampen på bænken, men her sad han ikke, da den sluttede. Ikke fordi han var skiftet ind, men fordi han havde sat sig i en bil og forladt stadion i Hvidovre. Drama og utilfredshed med trænerens dispositioner? Nixen. Men et lykkeligt drama, fordi Drosts kæreste var klar til at føde. Det skulle Kolding-spilleren selvfølgelig ikke gå glip af.

Hvidovre fortsatte med at presse og skabe chancer efter pausen, men Kolding kom helskindet gennem første halvdel af de sidste 45 minutter.

Otte minutter før tid gik den ikke længere. Lirim Qamili headede bolden ind bag Jens Rinke i Kolding-målet og gjorde resten af opgøret til et jysk overlevelsesprojekt.

Hvidovre pumpede høje bolde ind i Koldings felt, men målmand Jens Rinke fik afværget meget. Kolding red stormen af og fik tre point, der igen konsoliderede fjerdepladsen i 1. division og sendte bundregionen på lang afstand.

Annonce

kampen i tal

Hvidovre-Kolding IF 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 Sebastian Sommer (10.), 0-2 Martin Hedeager (17.), 1-2 Lirim Qamili (82.)

KIF: Jens Rinke - Mads Zederkof (42. Casper Bruun), Mads Eriksen, Jakob Kiilerich - Morten Hansen, Jonas Gemmer (81. Søren Zachariassen), Sebastian Sommer, Emil Obitsø Nielsen - Martin Hedeager (73. André Jacquet Jepsen), Rune Nautrup, Niels Letort

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce