Annonce
forside

Kolding IF får superligamodstand i pokalturneringen: Sportschef håber, det bliver en fest

Kolding IF ligger i øjeblikket nummer to i gruppespillet i 2. division, mens Randers er syver i superligaen. Arkivfoto: Søren Gylling

Selvom Kolding IF får besøg af superligaholdet Randers i tredje runde af pokalturneringen, er sportschef Ulrik Pedersen godt tilfreds med lodtrækningen.

Kolding: Sidste år var der fest på Kolding Stadion, da Kolding IF fik besøg af superligamandskabet Hobro.

Nu gentager festen sig blot med en anden gæst. Kolding IF skal nemlig møde Randers FC i pokalturneringens tredje runde.

- Jeg forventer, vi kommer til at kunne trække flere tilskuere, lige som vi gjorde til Hobro-kampen sidste år. Det var lidt af en fest, og det håber jeg, det bliver igen, siger sportschef Ulrik Pedersen, der tror på sit holds muligheder.

- Set over en hel sæson vil vi selvfølgelig havde svært ved at hamle op med Randers, men jeg tror, det bliver en kamp, hvor vi vil have gode muligheder. Man ser ofte de lavere rangerede hold hold spille godt i pokalturneringen, siger han.

Annonce

Tredje runde

Disse kampe spilles i tredje runde af pokalturneringen:Middelfart-AC Horsens

Aarhus Fremad-AGF

Fredericia-SønderjyskE

Thisted-OB

Hillerød-Brøndby

Roskilde-AaB

Viby-FCK

Ledøje/Smørum-Hobro

Jammerbugt-Esbjerg

Dalum-FC Midtjylland

Kolding IF-Randers

Hundested-Vendsyssel

Nykøbing-Vejle

HB Køge-FC Nordsjælland

Næstved-Silkeborg

B1908-Marienlyst

Tilfredshed

Ulrik Pedersen er klar over, at et 2. divisionshold blot har ringe chancer for at vinde pokalturneringen, og netop derfor er han faktisk fint tilfreds med, at Kolding IF kan se frem til superligamodstand.

- Det er sådan lidt både og. Umiddelbart er jeg tilfreds med lodtrækningen, for det er sjældent, man møder så godt et hold som 2. divisionshold. Man håber enten på at trække en overkommelig modstander eller en modstander fra superligaen, siger Ulrik Pedersen.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår kampen skal spilles. Det bliver enten den 25., 26. eller 27. september. DBU melder en præcis dato ud, når det er afgjort, hvilke kampe der skal tv-transmitteres. Det er dog helt sikkert, at kampen kommer til at blive spillet på Kolding Stadion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce