Annonce
forside

Kolding IF fik tre point med hjem fra Ringkøbing

Kolding IF vandt søndag 2-0 over Ringkøbing IF på udebane. Arkivfoto

Kolding: Søndag var Kolding IF på besøg hos Ringkøbing IF, hvor Kolding IF jagtede forårets første udesejr mod rækkens nummer ti.

Sejren på 2-0 kom i hus efter to hurtige mål i anden halvleg. Efter 63 minutter kom Emil Nielsen på måltavlen, og blot fire minutter senere kunne Nichlas "Tunna" Knudsen gør det til 2-0.

Sebastian Sommer blev i øvrigt indskiftet i stedet for Jacob Eriksen efter 63 minutter. Men det blev en kort kamp, for efter 11 minutter på banen fik han det røde kort.

Kolding IF har efter sejren 23 point i oprykningsspillet og ligger på en femteplads.

- I to kampe i træk har vi spillet til nul. Vi stod rigtig godt. I starten spillede vi lidt med på deres duelspil, men efter et stykke tid fandt vi rummene, og vi fik sat spillet, siger træner Anders Jensen.

Der venter nu fem kampe på 19 dage, og Hvidovre og Næstved bliver svære at nå i oprykningsspillet.

- Der er to rigtig dygtige hold foran os, så de bliver svære at hente, sådan som de bare bliver ved med at vinde. Men vi giver det chancen. Vi skal have samme stime som sidste forår. Intet er umuligt, siger Anders Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce