Annonce
Kolding

Kolding IF forventer fodboldfest til arvefjendeopgør: Det er en særlig begivenhed

Rune Nautrup og de resterende Kolding IF'ere skal forsøge at fortsætte den gode stime i 1. division, hvor holdet har vundet fire kampe i streg. Arkivfoto: Søren Gylling
Michael Flyvholm, daglig leder i Kolding IF, forventer, at der kommer lige så mange tilskuere til onsdagens opgør mod Vejle Boldklub, som der gjorde, da de to klubber mødte hinanden i efteråret.

Kolding: Der er nok mange fodboldfans i Kolding, der har sat en rød ring om datoen onsdag den 21. august.

Her er der nemlig endnu en gang dømt arvefjendeopgør på Kolding Stadion, når Kolding IF tager imod lokalrivalerne fra Vejle Boldklub.

Kolding vil med glæde huske tilbage på det seneste opgør mod Vejle, der blev spillet tilbage i oktober. Her skabte Kolding en pokalsensation, da hjemmeholdet slog Vejle ud af pokalturneringen med en sejr på 3-1.

Det var, da Kolding spillede 2. division og Vejle superliga. Onsdag mødes de i 1. division, og i Kolding IF håber man på, at den fodboldfest, som 4512 tilskuere holdt i efteråret, vil gentage sig.

- Det er lidt svært at spå om, men til gengæld kan man sige, at vi har fået en flyvende start i ligaen, og vi oplever pæne tilskuertal på Autocentralen Park til de "normale" kampe, så vi forventer da, at der kommer lige så mange tilskuere, som der gjorde i efteråret, siger Michael Flyvholm, der er daglig leder i Kolding IF.

Annonce

Særlig begivenhed

Kolding IF har vundet sæsonens fire første kampe i 1. division, og kampen mod Vejle er ifølge Michael Flyvholm så stor en begivenhed, at Kolding IF ikke nødvendigvis er nødt til at arrangere alle mulige ting rundt om kampen.

- Det er en særlig begivenhed i sig selv, så vi behøver ikke lave alt muligt hurlumhej uden om. Vi har fået en flyvende start på sæsonen, og vi forventer en god aften, når Vejle kommer, siger den daglige leder.

Kampen spilles onsdag klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce