Annonce
forside

Kolding IF overraskede i pokalgyser

Kolding IF - Randers FC. Foto af: Søren Gylling

Kolding IF sejrede tirsdag aften, da de spillede på hjemmebane imod Randers FC i Sydbank Pokalen foran 1050 tilskuere. Kolding vandt på trods af kæmpe dommer modstand, et rødt kort og en masse gule.

Fra kampstart var Kolding presset fuldstændig i bund, og allerede efter blot fem minutter scorede Randers til 0-1. Herefter vågnede Koldingholdet op og fik flyttet presset over på modstandernes banehalvdel. I 29. minut så det igen en smule sort ud for Kolding, da Denis Fazlagic fik tildelt et meget tyndt rødt kort. Presset stiger igen fra Randers, men intet blev farligt.

Anden halvleg startede meget langsomt, der var ikke de store chancer og spændingen faldt en del. Det var først i 63. minut Randers fik en lille chance, hvor de var en mod en, Jens Rinke kom ud og fik reddet situationen inden den blev farlig. I 86. minut skete det, efter en masse klumpspil i feltet formåede Henrik Brodersen at udligne til 1-1. Det var dog ikke helt slut med spænding i den sidste del af kampen, lige inden slutfløjtet var Randers meget tæt på at tage føringen, men Jens Rinke sikrede Kolding ud i forlænget spilletid.

På trods af en dommer, som var imod Kolding stort set hele kampen igennem, fik Kolding kæmpet sig vejen til forlænget spilletid. Kolding startede rigtig godt ud, de havde fået blod på tanden. Chancer fik de, og endda også kæmpe chancer. Dommeren var fortsat imod Kolding, da de i første del fik scoret til 2-1, men det ikke blev dømt på grund af frispark til modstanderne. Dette endte med at blive helt ligegyldigt, da Rune Nautrup flot og elegant fik sparket bolden i det lange hjørne fra kanten af feltet og bragt Kolding på 2-1. Kolding overtog herefter kampen helt, og kom til flere chancer. De vandt altså dermed 2-1 og er derfor videre i Sydbank Pokalen, efter at have slået Randers FC ud.

Kolding IF-Randers FC 2-1 (0-1)

Fodbold, Sydbank Pokalen, herrer

Mål for begge hold: Emil Jacobsen (5.), Henrik Brodersen (86.) og Rune Nautrup (forlænget spilletid)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce