Annonce
KIF Fodbold

Kolding IF på vanskelig mission i Hvidovre: Fem facts før endnu et bunddrama

Sammenholdet i Kolding IF har hidtil været otte point værd i nedrykningsspillet, og med en sejr i Hvidovre onsdag aften kan koldingenserne lægge ekstra pres på de to bundrivaler, Vendsyssel og Skive, der mødes torsdag. Foto: Søren Gylling.
Kolding kan tage til Hvidovre i visheden om, at det har gjort noget enestående i dette nedrykningsspil. Hvidovre sikrede sig næsten stensikkert overlevelse med sejren over Skive.

Fem kampe tilbage, fem dramaer.

Det er ingenlunde hysterisk at sammenfatte situationen i nedrykningsspillet i 1. division på den måde. Tre hold, Kolding, 22 point, Vendsyssel, 22 point, og Skive, 21 point, er isoleret i bunden og kæmper for at erobre den fjerdeplads i gruppen, der giver adgang til endnu en sæson i den næstbedste række.

Her er fem facts inden de sidste fem kampe og inden Kolding IF’s udekamp i Hvidovre onsdag aften.

Annonce

Hvidovre er sikker

Langt ude i den matematiske teori kan man godt sammensætte et regnestykke, der har Hvidovre som nedrykker på bundlinjen, men i realiteternes verden sikrede træner Per Frandsens hold sig endnu en sæson i 1. division med 3-0-sejren over Skive i lørdags. Det var træneren da også tæt på at erkende overfor bold.dk:

- Der skal gå rigtig meget galt, fordi alle kan jo ikke vinde tre/fire kampe i træk, sagde Per Frandsen.

Annonce

Store hjemmesejre

I et nedrykningsspil med et væld af tætte og uafgjorte kampe har Hvidovre skilt sig ud med et par forholdsvis store sejre. Således blev både Fremad Amager og Skive slået 3-0 på hjemmebane. Men faktisk har Hvidovre kun vundet fire af 13 hjemmekampe i denne sæson – en af de to andre sejre var i øvrigt over Kolding IF.

Annonce

Formstærke hold

Det er nedrykningsspillets to mest formstærke hold, der mødes onsdag aften – både Hvidovre og Kolding har hentet otte point i fem kampe. Skive og Fremad Amager har hentet syv point, Vendsyssel har hentet seks point, mens Hobro blot har hentet tre point efter tre uafgjorte kampe.

Annonce

Kun én udesejr

Nedrykningsspillet har som nævnt været ekstremt tæt og jævnbyrdigt, og seks af 15 kampe er endt uafgjort. Der har således været mindst én uafgjort kamp per spillerunde. Og der har kun været en eneste udesejr i 15 kampe – den stod Kolding IF for, da træner Kristoffer Wichmanns hold slog Hobro 2-1 på udebane 9. april. I alt har udeholdene blot fået ni point af 45 mulige.

Annonce

Første sejr til gode

Mens Kolding IF altså tager til Hvidovre onsdag aften med visheden om, at det kan lade sig gøre at vinde på udebane, er der ikke meget optimisme at hente i de tidligere indbyrdes opgør i denne sæson. Hvidovre har vundet et – 2-0 hjemme 6. marts i år – mens to kampe er endt 1-1. I begge 1-1-kampe var Kolding IF foran og tættest på sejren. I grundspilskampen 30. oktober udlignede Kim Aabech i det 90. minut, selv om Hvidovre havde fået en mand smidt ud. I slutspilskampen 4. april var det Kolding IF, der fik en mand smidt ud efter en time, målmand Frederik Ibsen, og så udlignede Hvidovre til 1-1 med 10 minutter tilbage.

Kampen i Hvidovre spilles 18.30 onsdag aften og kan ses på Viaplay.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Første læs opgravede mink er brændt i Kolding: Lugter mindre end skraldebilen og er ikke en 'klistret suppedas'

Navne

Mindeord: Sådan vil vi huske Hans

Annonce