Annonce
KIF Fodbold

Kolding IF rundede året af med en sejr

Rune Nautrup blev dobbelt målscorer, da Kolding IF vandt 2-0 i Skive. Arkivfoto: Ole Nielsen
Kolding IF ender efteråret med 29 point efter 18 kampe. Holdet rundede året af med manér og hentede en sejr på 2-0 i Skive.

KOLDING IF: 29 point efter 18 kampe.

Det er udfaldet af Kolding IF's første halvår efter sommerens oprykning til 1. division.

Søndag tog holdet til Skive i skyggen af mandagens fyring af cheftræner Anders Jensen. Kolding IF vandt en rodet kamp på en tung bane med 2-0.

Kolding-anfører Rune Nautrup bragte udeholdet foran efter 14 minutter, da han var hurtigt over en ripost fra Skive-målmand Marcus Bobjerg, der ikke behandlede et langskud fra Simon Smidt specielt dygtigt.

Kolding IF havde bolden mest, og Skive var ikke dygtige nok til at sætte spillet ordentligt sammen på den mudrede bane. Og frustrationerne hos hjemmepublikummet steg, da Magnus Jensen begik et klodset straffespark i første halvlegs tillægstid. Rune Nautrup var kølig og blev dobbelt målscorer.

Annonce

Afviste presset

Så havde Kolding IF et resultat, der skulle forsvares hjem efter pausen. Her havde Jens Rinke to store redninger, der holdt Skive fra fadet.

Ti minutter før tid fik Skive bolden i nettet efter et hjørnespark, men dommer Chris Johansen vurderede, at der blev begået frispark i klumpen af spillere.

Kolding IF havde Mathias Høgsholt tilbage i forsvaret efter en skade. Han og kollegerne fik afvist Skive-presset mod slutningen, hvor den helt store spænding udeblev. Det generede bestemt ikke Kolding-lejren, der efter en turbulent uge rundede året af med en vigtig sejr.

Holdet overvintrer på fjerdepladsen i 1. division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Arriva var skiftet ud med veterantog

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce