Annonce
KIF Fodbold

Kolding IF skrotter den gamle trætribune

I 89 år er der blevet jublet over mål og sejre - og bandet over nederlag - på den gamle trætribune. Det er snart slut. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Når næste sæson begynder, vil fodboldbanen på Kolding Stadion være flyttet langt væk fra den gamle trætribune fra 1931. Den gamle tribune skrottes, fordi den ikke længere er tidssvarende.
Annonce

Kolding IF: Måske vil fodboldromantikeren knibe en tåre.

Danmarks måske ældste tribune må lade livet i udviklingens og ambitionernes navn.

Kolding Stadion blev indviet i 1931, og den gamle trætribune, hvis bagside vender mod vest, er et levn fra dengang. Den modsatte tribune, hovedtribunen, er fra 1972.

Mellem tribunerne og fodboldbanen slænger sig en rød løbebane, og når denne sæson er spillet færdig, hakkes løbebanen op, og fodboldbanen flyttes, så tilskuerne kommer tættere på begivenhederne.

Det siger sig selv, at når man rykker fodboldbanen tættere på den ene tribune, rykkes den længere væk fra den anden.

- Vi bliver nødt til at lægge banen dér, hvor den skal ligge på lang sigt. Og det er helt tæt på hovedtribunen, fortæller bestyrelsesformand i Kolding IF, Claus Holm-Søberg.

Jeg er godt klar over, at det kan være trist. Men hvis vi skal have god fodbold, så skal vi have ordentlige forhold.

Claus Holm-Søberg, bestyrelsesformand i Kolding IF

Annonce

Øget brandfare

Den gamle trætribune indgår ikke i fremtidsplanerne på Kolding Stadion. Når banen er flyttet, vil der ifølge bestyrelsesformanden være 25-30 meter fra sidelinjen og til hegnet foran den gamle trætribune.

Selvom den gamle trætribune er et stykke fodboldhistorie - og et stykke Kolding-historie - var det ikke en svær beslutning at skrotte den.

- Det var det i bund og grund ikke. Vi kan ikke bevare den på nogen måde. Fra politisk side var der opmærksomhed på sikkerheden. Der kan den slet ikke være med. Der har været nogle lidt for spændende situationer, siger Claus Holm-Søberg med henvisning til, at der er øget brandfare på tribunen.

I de seneste år har der været en række episoder med romerlys på tribunen, og flere af disse episoder har ført til besøg fra brandvæsenet. Endnu har tribunen dog ikke været i brand.

I de seneste sæsoner har Kolding IF's mest højlydte fans holdt til på den 89 år gamle trætribune, men de kan altså ikke blive på de gamle træsæder til evig tid.

Annonce

Et skridt på vejen

Baneflytningen og skrotningen af den gamle tribune er et skridt på vejen mod at få et mere moderne stadion. Det sker ikke fra den ene dag til den anden.

En masterplan for stadionområdet er under udarbejdelse.

- Hvis 5000-10.000 mennesker på et tidspunkt skal være på stadion og have en god oplevelse, så må den gamle tribune væk, fortæller Claus Holm-Søberg.

- Der sidder måske nogle fodboldnostalgikere rundt omkring og bliver kede af det, fordi den gamle trætribune skal skrottes. Hvad vil du sige til dem?

- Hvis vi som fodboldklub skal på landkortet, så har vi brug for et topmoderne stadion. Så kan vi ikke bruge den gamle trætribune mere. Jeg er godt klar over, at det kan være trist. Men hvis vi skal have god fodbold, så skal vi have ordentlige forhold, siger bestyrelsesformanden.

Når denne sæson er slut, flyttes banen på Kolding Stadion, og der anlægges varme i banen. Det er et krav for at spille i 1. division. Den gamle trætribune (nederst til venstre) indgår ikke i fremtidsplanerne. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce