Annonce
forside

Kolding IF tilbage på førstepladsen

Kolding IF møder Jammerbugten i 2. division.Foto: Søren Gylling

Fredag aften stod den på hjemmebane kamp på Autocentralen Park i Kolding. Her vandt Kolding IF 3-1 over Jammerbugt, der inden kampen lå på en førsteplads, men nu er rykket ned på en andenplads grundet Koldings sejr og dermed tre point.

Første halvleg startede med enormt stort pres fra begge hold, og det var tydeligt at se at de tre point var virkelig vigtige. I tredje minut fik Kolding hjørne, hvor bolden dog røg ud igen, og Kolding fik endnu en chance. Simon Schmidt skød her på hjørnespark bolden direkte i mål, og bragte dermed Kolding på sejrskurs. Det høje pres, der havde været fra start fortsatte, og chancerne med. Dette kunne Iden grad mærkes for Jens Rinke, der blev sat under pres, men han reddede dog enormt mange bolde under fredagens opgør. Kolding kunne gå til pause med en føring.

I anden halvleg var presset igen rigtig højt, og chancerne bød sig fra start. I 68 minut havde Kristian Kirkegaard en friløber, som blev spillet ud på kanten, han fik den igen, han afsluttede, men bolden gik desværre, for Kolding, over mål. I samme minut fik Kolding tildelt straffe, her var det Rune Nautrup, som skulle skyde. Han placerede bolden smukt i nettet, og bragte dermed Kolding på 2-0.

Til sidst i kampen fik Denis Fazlagic en friløber, han løb fra modstanderne, og fik let og elegant scoret kampens tredje mål til Kolding IF. Kolding begyndte så småt at fejre sejren i de sidste minutter, men det var ikke helt slut for modstanderne endnu, de kæmpede til det sidste. Det viste sig at være med god grund, da de i overtiden reducerede til 3-1. Kolding vandt kampen 3-1, og overhaler dermed Jammerbugt, dog kun med et enkelt point, så pointene er vigtige for Kolding i de nærmeste kampe.

Næste kamp er på udebane imod FC Sydvest 05 Tønder, hvor det for Kolding gælder om at bibeholde sin nuværende position.

Kolding IF-Jammerbugt 3-1 (1-0)

Fodbold, 2 division, herrer

Mål for Kolding: Simon Schmidt (3.), Rune Nautrup (69.) og Denis Fazlagic (85.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce