Annonce
KIF Fodbold

Kolding IF-træner inden sæsonstart: - Vi har jo vist, at vi kan slå alle hold

Det passer Morten Mølkjær fint, hvis Kolding IF kan gribe nogle af kampene i 1. division an som undertippet. Han råder over dygtige omstillingsspillere, der kan straffe modstanderne med fart. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Kolding IF-træner Morten Mølkjær forventer en tæt 1. division. Med en bred trup til sin rådighed har han haft svært ved at pege på de 11, der skal starte på banen mod Fredericia.
Annonce

Kolding IF: Med tre nedrykkere fra superligaen og kun ét hold, der er rykket den anden vej, ligner 1. division den stærkeste udgave af landets næstbedste fodboldrække i mange år.

Kolding IF's anden sæson i 1. division tegner ikke til at blive lettere end den første. Morten Mølkjær forventer lige præcis nul nemme kampe.

- Jeg er sikker på, at der kommer til at være rigtig mange tætte kampe. Der er ikke nogen kampe, der bliver lette, selvom man godt kunne ønske det en gang imellem. Det er der ikke for os, og det er der ikke for Esbjerg, hvis man skal kigge på en formodet favorit, siger Kolding IF-træneren.

Det handler om at være skarp fra start, for allerede efter 22 runder knækkes rækken over i to halvdele, hvor kampen om henholdsvis oprykning og nedrykning skal kæmpes. Morten Mølkjær ved, at hans hold måske kan gå lidt under radaren, mens opmærksomheden er på andre større klubber.

- Vi er nok ikke lige af alle eksperter spået de store chancer for at være deroppe (i den bedste halvdel, red.) efter 22 runder. Det kan også lidt være vores held, at vi kan passe vores egen butik og udvikle videre på holdet og klubben, så vi står der efter de 22 runder, siger han.

Annonce

Ikke tid til at være underdog

Han er ikke afskrækket af udsigten til at møde stærke mandskaber som Esbjerg, Silkeborg og Viborg.

- Vi har jo vist, at vi kan slå alle hold. Vi slog Viborg tre gange sidste år. De blev nummer to, så i en normal sæson var de rykket op. Så selvfølgelig kan vi lave gode resultater. Det er et spørgsmål om at få stabilitet ind i vores præstationer, så de minder mere om det, vi lavede mod Viborg i den sidste kamp end mod Hvidovre på hjemmebane for eksempel, siger Morten Mølkjær.

Kolding IF viste mod AC Horsens i en træningskamp, at holdet stadig kan kæmpe et godt resultat ud af en kamp, hvor Kolding var undertippet. Kampen endte 3-3.

Men det er også nødvendigt at få eget spil til at fungere, for der er simpelthen ikke tid nok til at gribe alle kampene an som underdog, mener cheftræneren.

- Det er altid nemmere at være lidt underdog. Omvendt så har vi så mange kampe i så kort en periode, at det er svært at tage underdog-rollen på sig og studere modstanderen fuldt ud i detaljer og bruge fire træningspas på at forberede sig på én kamp. Den mulighed bliver taget ud med de her midtugekampe, som der ligger en del af i 1. division.

Mod Horsens manglede Kolding IF seks-syv spillere, men det er lysnet på den front. Morten Mølkjær råder over en bred trup med jævn kvalitet, forstået på den måde, at kvaliteten ikke daler voldsomt, når der skiftes ud.

- Vi har tre mand ude nu, men vi er godt klar til sæsonen. Vi har en bred trup med meget lighed. Det har også gjort det svært at vælge i startopstillingen til i morgen og på onsdag allerede igen. Det har været det sværeste i min tid i Kolding hidtil.

Optakt

Fodbold, 1. division

Søndag kl. 14.00

Fredericia - Kolding IF

Koldings trup: Jeppe Hansen, Niels Letort og Jacob Torp er ude med skader

JV tipper: 2-2

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce