Annonce
KIF Fodbold

Kolding IF-trup er corona-testet - nu gælder det fodbold-test mod SønderjyskE

Hvis Kolding IF-træner Morten Mølkjær bider negle under træningskampen mod SønderjyskE, vil det smage af håndsprit. Kampen spilles under skrappe restriktioner. Arkivfoto: Morten Pape
Cheftræner Morten Mølkjær sender en flok opsatte spillere i kamp mod SønderjyskE. Det bliver eneste træningskamp, før det atter går løs i 1. division i næste weekend.

Kolding IF: En stor bus var nok.

Der er ikke flere spillere og trænere i Kolding IF-truppen, end at hele banden fra divisionsholdet kunne være i en enkelt bus, da truppen skulle til coronatest i Randers.

- Vi var sammen med hele fodbold-Danmark i tirsdags i Randers, fortæller Kolding IF-træner Morten Mølkjær, der måske må vente til fredag morgen med at få besked om, hvorvidt han eller andre i truppen er smittet.

Er alle raske, lever han nok fint med den usædvanlige førstegangsoplevelse i Randers.

- Det var ikke super behageligt. Det var sådan en ret lang træpind, der kom ned i halsen og var der tre-fire sekunder, fortæller han.

Resultatet af testen måtte han og truppen vente på til torsdag aften eller fredag morgen. Samme dag, hvor holdet møder superligamandskabet SønderjyskE i en testkamp på Kolding Stadion. Den kamp bliver naturligvis spillet uden adgang for uvedkommende, og den kan også blive spillet uden enkelte af de ellers ventede aktører, hvis en spiller eller en træner bliver testet positiv.

- Så er det den enkelte spiller, der kommer i karantæne, og hvis jeg har symptomer, må jeg ikke komme, siger Mølkjær.

Annonce

Vores fokus er på, at vi skal være stærke i vores organisation, og så skal vi være fremadrettede i vores presspil.

Kolding IF-træner Morten Mølkjær

Angribere er kampklar

Altså slipper resten af truppen for karantæne, hvis en holdkammerat bliver testet positiv til trods for, at spillerne har trænet sammen i et par uger.

Hvis samtlige i truppen er raske, har Morten Mølkjær mange spillere at vælge i mellem til den første og eneste testkamp, inden det går løs i 1. division med en udekamp mod Fremad Amager i næste weekend.

Angriberne Jeppe Hansen og anfører Rune Nautrup er tilbage efter skader, og også Henrik Brodersen er kampklar.

- Brodersen er tilbage i fuld vigør, og det er lige som at få en ny spiller i truppen, siger træneren om midtbanespilleren.

Derfor har træneren kun få bekymringer omkring tilstanden i truppen.

- Martin Hedeager fik en forstrækning den første dag, vi trænede, men han vil snart være klar igen. Jakob Kiilerich blev skadet under coronapausen, konstaterer Mølkjær.

Fokus på organisationen

Morten Mølkjær skal tage højde for, at Simon Schmidt og Christian Kudsk er i karantæne til den kommende divisionskamp i Sundby Idrætspark.

Derudover satser han på en kamp med god intensitet.

- Vores fokus er på, at vi skal være stærke i vores organisation, og så skal vi være fremadrettede i vores presspil, siger træneren, der har en flok spillere, der glæder sig ubeskriveligt meget til at komme i kamp.

- Vi skal helst ikke have for mange, der er for forårskåde, men på den anden side må de hellere være det i morgen end i næste weekend, siger han.

lukket stadion

Kampen mellem Kolding IF fra 1. division og SønderjyskE fra superligaen spilles på Kolding Stadion.

Startfløjtet klokken 14 kommer til at give genlyd på et næsten mennesketomt stadion, der er helt lukket for tilskuere.

Kun spillere og ledere fra de to klubber må være tilstede.

JydskeVestkysten har desuden fået tilladelse til at have to journalister siddende i behørig afstand til aktørerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Vejen

Købmand fik sur smiley og en bøde

Annonce