Annonce
Kolding

Kolding: Juleløbet Skamling løbes søndag 8. december

Mellem 500 og 600 deltagere løber normalt med ved Juleløbet Skamling, der i år løbes 8. december. PR Foto

Kolding: Den ottende udgave af Juleløbet Skamling løbes søndag 8. december.

Løbet er i dag et familieløb med distancer for hele familien på 6,5 og 10,5 kilometer og en halv maraton.

Alle distancer afvikles med udgangspunkt i Design & Idrætsefterskolen Skamling og ruter omkring den historiske Skamlingsbanke.

Hallen på skolen vil være pyntet til løbefest med lokale udstillere.

For tre år siden startede ultraruten med et koncept, der ligger meget tæt på det sagnomspundne Barkleys Marathon, der betegnes som verdens hårdeste ultraløb.

Deltagerne kender ikke distance, starttidspunkt og sted, de skal kunne finde vej ud fra kort og skal være i stand til at træffe hurtige beslutninger.

Løbet arrangeres af foreningen Juleløbet Skamling på frivillig basis med hjælp fra efterskolen og lokale ildsjæle.

Annonce
Hallen på Design & Idrætsefterskolen Skamling er pyntet og gjort klar til løbefest 8. december. PR Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce