Annonce
Kolding

Trods flere ansøgere end forventet: Kolding slår jobbet som socialdirektør op igen  

Koldings seneste socialdirektør Lars Rasmussen fratrådte i august sit job efter rod i forvaltningens regnskab. Trods 21 ansøgere i første runde slås stillingen nu op igen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
I første omgang lagde 21 mænd og kvinder billet ind på det ledige job som direktør i socialforvaltningen i Kolding Kommune. Efter to samtalerunder slås stillingen op igen. Den nye ansøgningsfrist bliver først i det nye år.

Kolding: Stillingen som socialdirektør i Kolding skal slås op igen. Det fortæller kommunaldirektør Thomas Boe.

- Vi havde samtaler om stillingen sidste mandag, og med baggrund i samtalerne er man i ansættelsesudvalget blevet enige om, at kommunen skal prøve at slå stillingen op igen for at se, om der er et bredere marked. Det er simpelthen så vigtigt, at vi får den helt rigtige kandidat. Vi vil have den bedste, siger han.

Jobbet blev ledigt, da kommunens socialdirektør gennem 22 år måtte forlade jobbet, efter at revisionsfirmaet BDO påviste, at der var blevet lavet fusk med tallene i socialforvaltningens årsregnskab for 2018.

I første ansøgningsrunde fik Kolding 21 ansøgninger til jobbet. Dengang fortalte Thomas Boe, at interessen for jobbet var lidt højere end ventet, og at han, efter at have set på ansøgningerne, vurderede, at der var en god del kvalificerede folk blandt ansøgerne.

Hvorfor slår I så jobbet op igen?

- Vi har et bredt ansættelsesudvalg, og det er ikke kun mig, der bestemmer. Der er mange ting, der spiller ind. Vi er blandt andet inde og veje på ansøgernes erfaring inden for det politiske niveau, på socialområdet, med ledelse og på det økonomiske niveau. I ansættelsesudvalget er man i fællesskab blevet enige om, at det er vigtigt, at vi har den rigtige fornemmelse i maven, og at vi finder den helt rigtige kandidat. Derfor har vi valgt at være grundige. Og det kan godt ende med, at vi ansætter en ansøger, der har søgt i første runde, forklarer han.

I det brede ansættelsesudvalg, der får hjælp af konsulentvirksomheden Genitor, sidder ti medlemmer. Ud over kommunaldirektøren er det gruppeformændene for de politiske partier, der er repræsenteret i byrådet, borgmesteren, den konstituerede direktør fra socialforvaltningen og fællestillidsrepræsentanten.

Annonce

Det ledige job

Jobbet som direktør i socialforvaltning blev ledigt, da kommunens socialdirektør gennem 22 år måtte forlade jobbet, efter at revisionsfirmaet BDO påviste, at der blev lavet fusk med tallene i socialforvaltningens årsregnskab for 2018. Forvaltningens tidligere økonomichef bogførte udgifter i 2019, selvom de vedrørte 2018 - og fik dermed et stort budgetskred til at se 19,3 millioner mindre ud, end det i virkeligheden var. Kommunens social- og handicapchef, Bettina Brøndsted, er konstitueret i stillingen som socialdirektør.

Fem til samtale

Blandt de 21, der søgte jobbet i første omgang, har fem været til første samtale, og tre gik videre til den anden samtale.

- Det er ikke sådan, at vi har sagt til de ansøgere, at de ikke er med mere. Vi vil bare gerne være sikre på, at vi finder den helt rigtige, siger Thomas Boe.

Den nye ansøgningsfrist bliver i starten af det nye år.

- Lige om lidt går der jul i tingene, så hvis man både skal nå at have en ordentligt ansøgningsperiode, og der skal være tid til samtaler og så videre, så kan vi lige så godt give kommende ansøgere muligheden for at bruge juleferien på at sidde og skrive en ansøgning, forklarer han.

Stillingen vil blive slået op på Kolding Kommunes hjemmeside og i de medier, hvor det første stillingsopslag blev bragt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sønderjyske siger farvel til spillertrio

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce