Annonce
Kolding

Trods flere ansøgere end forventet: Kolding slår jobbet som socialdirektør op igen  

Koldings seneste socialdirektør Lars Rasmussen fratrådte i august sit job efter rod i forvaltningens regnskab. Trods 21 ansøgere i første runde slås stillingen nu op igen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
I første omgang lagde 21 mænd og kvinder billet ind på det ledige job som direktør i socialforvaltningen i Kolding Kommune. Efter to samtalerunder slås stillingen op igen. Den nye ansøgningsfrist bliver først i det nye år.
Annonce

Kolding: Stillingen som socialdirektør i Kolding skal slås op igen. Det fortæller kommunaldirektør Thomas Boe.

- Vi havde samtaler om stillingen sidste mandag, og med baggrund i samtalerne er man i ansættelsesudvalget blevet enige om, at kommunen skal prøve at slå stillingen op igen for at se, om der er et bredere marked. Det er simpelthen så vigtigt, at vi får den helt rigtige kandidat. Vi vil have den bedste, siger han.

Jobbet blev ledigt, da kommunens socialdirektør gennem 22 år måtte forlade jobbet, efter at revisionsfirmaet BDO påviste, at der var blevet lavet fusk med tallene i socialforvaltningens årsregnskab for 2018.

I første ansøgningsrunde fik Kolding 21 ansøgninger til jobbet. Dengang fortalte Thomas Boe, at interessen for jobbet var lidt højere end ventet, og at han, efter at have set på ansøgningerne, vurderede, at der var en god del kvalificerede folk blandt ansøgerne.

Hvorfor slår I så jobbet op igen?

- Vi har et bredt ansættelsesudvalg, og det er ikke kun mig, der bestemmer. Der er mange ting, der spiller ind. Vi er blandt andet inde og veje på ansøgernes erfaring inden for det politiske niveau, på socialområdet, med ledelse og på det økonomiske niveau. I ansættelsesudvalget er man i fællesskab blevet enige om, at det er vigtigt, at vi har den rigtige fornemmelse i maven, og at vi finder den helt rigtige kandidat. Derfor har vi valgt at være grundige. Og det kan godt ende med, at vi ansætter en ansøger, der har søgt i første runde, forklarer han.

I det brede ansættelsesudvalg, der får hjælp af konsulentvirksomheden Genitor, sidder ti medlemmer. Ud over kommunaldirektøren er det gruppeformændene for de politiske partier, der er repræsenteret i byrådet, borgmesteren, den konstituerede direktør fra socialforvaltningen og fællestillidsrepræsentanten.

Det ledige job

Jobbet som direktør i socialforvaltning blev ledigt, da kommunens socialdirektør gennem 22 år måtte forlade jobbet, efter at revisionsfirmaet BDO påviste, at der blev lavet fusk med tallene i socialforvaltningens årsregnskab for 2018. Forvaltningens tidligere økonomichef bogførte udgifter i 2019, selvom de vedrørte 2018 - og fik dermed et stort budgetskred til at se 19,3 millioner mindre ud, end det i virkeligheden var. Kommunens social- og handicapchef, Bettina Brøndsted, er konstitueret i stillingen som socialdirektør.
Annonce

Fem til samtale

Blandt de 21, der søgte jobbet i første omgang, har fem været til første samtale, og tre gik videre til den anden samtale.

- Det er ikke sådan, at vi har sagt til de ansøgere, at de ikke er med mere. Vi vil bare gerne være sikre på, at vi finder den helt rigtige, siger Thomas Boe.

Den nye ansøgningsfrist bliver i starten af det nye år.

- Lige om lidt går der jul i tingene, så hvis man både skal nå at have en ordentligt ansøgningsperiode, og der skal være tid til samtaler og så videre, så kan vi lige så godt give kommende ansøgere muligheden for at bruge juleferien på at sidde og skrive en ansøgning, forklarer han.

Stillingen vil blive slået op på Kolding Kommunes hjemmeside og i de medier, hvor det første stillingsopslag blev bragt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce