Annonce
forside

Kolding Kommune har mange bolde i luften

Læserbrev: Det gælder udvikling, udvikling og udvikling. Blandt andet boligudvikling, task force om liv i bymidten, udvikling af Holmsminde / Riberdyb, inddragelse af å-miljø, trafik, parkering, tilgængelighed og meget andet.

Kolding nyder godt af momentum fra investorer, der både kommer fra lokalområdet, men også pensionskasser med videre der skal have placeret kapital, der sikrer et fornuftig afkast.

På en inspirationstur for nylig til en større by, der omdanner og var i gang med store projekter, der i en vis grad kunne overføres til Kolding, var der indlagt små workshops. I et af disse blev der blandt andet fremsat en tanke om, at dele Søndergade i to. Så den del syd for jernbanen kunne blive omsat til boliggade, så der kan indrettes boliger i gadeplan.

Min tanke var bare - "Yes" - her har vi et forslag, der kan inddrage klimatilpasning, byfortætning, bestående erhverv, grønt miljø - omdannelse der bør inddrages i taskforcens arbejde omkring liv i bymidten.

Når jeg så læser en lokalavis i dag, falder denne tanke også godt i tråd med en lokal ejendomsinvestors tanker.

Lad os komme i gang og indtænke Søndergade, både facade og bagside, i den udvikling der skal ske i nær fremtid af hele området Riberdyb / Holmsminde. Med grønne passager til det udviklingsprojekt der kommer i forlængelsen, nemlig havneområdet og i samarbejde med ejendomsejerne og lejerne af både butiks og erhvervslokaler samt beboere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce