Annonce
Læserbrev

Kolding Kommune i gult

Læserbrev: Jeg mener der er god grund til at glæde sig over, at Tour de France, den 4. juli næste år, kører gennem Kolding Kommune. Dels giver det eksponering til mange af vores attraktioner og skønne områder. Dels trækker det mange turister til, og så er det til glæde os der bor her.

Hvor man i Sønderborg Kommune har afsat 20 millioner til Tour de France, så er Koldings bidrag langt mere beskedent og forsvarligt. For at understøtte, at der i forbindelse med Tour de France afvikles sideevents og aktiviteter, som er med til at gøre touren til en folkefest, har vi afsat en pulje på 300.000 kr.

Kolding Kommune skal blandt andet også stå for opgaver som rengøre kørebanen før og efter cykelfeltet har passeret, bistå med alle relevante lokale godkendelser i forbindelse med afviklingen. På løbsdagen i samarbejde med politiet forbyde trafik, parkering og bugsere biler væk, der holder på veje i Kolding Kommune, som skal benyttes til cykelløbet. Omlægning af eventuelle busruter på løbsdagen i samarbejde med det lokale busselskab. Stille minimum 200 frivillige til rådighed i minimum fem timer på dagen, hvor cykelløbet kører igennem Kolding Kommune. Opstilling af afspærring, hvis dette kræves.

Jeg glæder mig over, at Tour de France kommer gennem Kolding Kommune, den folkefest der følger med og muligheden for at vise vores skønne lokalområder frem. Alt sammen uden store omkostninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce