Annonce
Læserbrev

Kolding Kommune i gult

Læserbrev: Jeg mener der er god grund til at glæde sig over, at Tour de France, den 4. juli næste år, kører gennem Kolding Kommune. Dels giver det eksponering til mange af vores attraktioner og skønne områder. Dels trækker det mange turister til, og så er det til glæde os der bor her.

Hvor man i Sønderborg Kommune har afsat 20 millioner til Tour de France, så er Koldings bidrag langt mere beskedent og forsvarligt. For at understøtte, at der i forbindelse med Tour de France afvikles sideevents og aktiviteter, som er med til at gøre touren til en folkefest, har vi afsat en pulje på 300.000 kr.

Kolding Kommune skal blandt andet også stå for opgaver som rengøre kørebanen før og efter cykelfeltet har passeret, bistå med alle relevante lokale godkendelser i forbindelse med afviklingen. På løbsdagen i samarbejde med politiet forbyde trafik, parkering og bugsere biler væk, der holder på veje i Kolding Kommune, som skal benyttes til cykelløbet. Omlægning af eventuelle busruter på løbsdagen i samarbejde med det lokale busselskab. Stille minimum 200 frivillige til rådighed i minimum fem timer på dagen, hvor cykelløbet kører igennem Kolding Kommune. Opstilling af afspærring, hvis dette kræves.

Jeg glæder mig over, at Tour de France kommer gennem Kolding Kommune, den folkefest der følger med og muligheden for at vise vores skønne lokalområder frem. Alt sammen uden store omkostninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce