Annonce
Kolding

Kolding Kommune på vej med redningskrans til KB

Kolding Boldklub er på vej ud af sit økonomiske morads med hjælp fra Kolding Kommune. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard..
KB's formand var i sidste uge ude at fortælle, at en anonym redder klubben fra konkurs med en støtte på 400.000 kroner. I søndags afslørede han i KB's nyhedsbrev, at giveren er Kolding Kommune - men politikerne har slet ikke taget stilling til sagen endnu.

Kolding: Selvom de politiske formaliteter langt fra er på plads endnu, så tyder alt på, at Kolding Kommune giver KB en kontant håndsrækning på 400.000 kroner, så den 100 år gamle fodboldklub undgår konkurs som følge af en kæmpestor momsregning, der har redet KB som en mare i flere år.

Allerede i forrige weekend skrev klubformand Carsten Grubach i et nyhedsbrev til klubbens over 800 medlemmer, at KB har fået løfte om de 400.000 kroner af en aktør, "som endnu ikke vil have sit navn frem". I søndags, den 12. maj, gentog formanden det glade budskab i endnu et nyhedsbrev, hvor det hedder, at "nu kan vi omsider melde offentligt ud, at Kolding Boldklub med støtte fra Kolding Kommune bliver gældfri i 2020".

I begge nyhedsbreve har KB-formanden dog ladet "champagnepropperne springe for tidligt", siger formand for byrådets fritids- og idrætsudvalg, viceborgmester Søren Rasmussen (DF). Udvalget skal nemlig først behandle Søren Rasmussens forslag om at give KB 400.000 kroners-støtten på sit møde i dag, tirsdag, og derefter skal sagen videre til endelig afgørelse i økonomiudvalget

Har du på forhånd lovet KB-formanden, at klubben får de 400.000 kroner?

- Nej, det har jeg ikke. Men jeg har lovet at fremføre forslaget, og min indstilling er, at de skal have pengene, siger Søren Rasmussen, som kalder formuleringerne i KB's nyhedsbreve for "lidt firkantede".

Annonce

Sagen kort

  • SKAT opkrævede i efteråret 2014 et beløb på 678.000 kroner, fordi Kolding Boldklub i fire år fratrak moms af ikke-fradragsberettigede udgifter.
  • Det er især momsfradrag for den daværende støtteforenings momsbelagte husleje, der har været årsag til regningen.
  • Regningen lyder nu på 710.000 kroner, da der er kommet renter på.
  • Efter forhandlinger med Gældsstyrelsen har KB's nuværende bestyrelse, som blev valgt i 2018 for at rydde op i økonomien, fået en kreditordning.
  • Ordningen indebærer, at gælden kan afvikles i fire rater af 100.000 kroner i 2020, 2021, 2022 og 2023. Resten af gælden afskrives.
  • KB har søgt Kolding Kommune om støtte på 400.000 kr. til afvikling af gælden.

Undren

Formand for økonomiudvalget, borgmester Jørn Pedersen (V), afviser også, at KB allerede har fået et løfte om at få 400.000 kroner.

- Nej, og det er med undren, at jeg har læst KB's nyhedsbrev. Vi har haft nogle drøftelser med KB, som er på vej mod konkurs, og det er lykkedes klubben at få en kreditordning med Gældsstyrelsen, som gør, at jeg da godt kan forestille mig, at vi er positive overfor at bidrage. Derfor er vi gået videre til den politiske proces.

Stiller I ingen krav til KB for at yde støtten, hvis det besluttes at yde den?

- Nej. De er bragt i en ærgerlig situation af velmenende frivillige, som bragte klubben i økonomisk uføre. Nu er alternativet til en konkurs, at vi hjælper dem, og det er jeg positiv overfor. Til gengæld forventer jeg, at KB kvitterer med at bakke kommunens idrætspolitik op, siger Jørn Pedersen.

Betyder meget

Søren Rasmussen mener heller ikke, at KB's skal stilles overfor særlige krav for at få støtten på 400.000 kroner.

- KB er en stor og god klub, som yder en fantastisk indsats. Nu er den kommet i klemme på grund af noget, som er sket i fortiden, og de har selv en negativ egenkapital, som de skal have afviklet, siger Søren Rasmussen. Han afviser, at en kontingentforhøjelse er vejen frem, fordi det kan medføre medlemsflugt.

Betyder det her, at andre klubber og foreninger, som kommer i økonomisk krise, kan forvente samme hjælp fra kommunen?

- Det må vi se på, hvis det bliver aktuelt. Vi vil jo gerne have, at vores idrætsliv fungerer godt, og KB betyder rigtig meget for rigtig mange i Kolding, siger Søren Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Verdens Høredag i Vejen

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce