Annonce
Kolding

Kolding Kommune på vej med redningskrans til KB

Kolding Boldklub er på vej ud af sit økonomiske morads med hjælp fra Kolding Kommune. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard..
KB's formand var i sidste uge ude at fortælle, at en anonym redder klubben fra konkurs med en støtte på 400.000 kroner. I søndags afslørede han i KB's nyhedsbrev, at giveren er Kolding Kommune - men politikerne har slet ikke taget stilling til sagen endnu.
Annonce

Kolding: Selvom de politiske formaliteter langt fra er på plads endnu, så tyder alt på, at Kolding Kommune giver KB en kontant håndsrækning på 400.000 kroner, så den 100 år gamle fodboldklub undgår konkurs som følge af en kæmpestor momsregning, der har redet KB som en mare i flere år.

Allerede i forrige weekend skrev klubformand Carsten Grubach i et nyhedsbrev til klubbens over 800 medlemmer, at KB har fået løfte om de 400.000 kroner af en aktør, "som endnu ikke vil have sit navn frem". I søndags, den 12. maj, gentog formanden det glade budskab i endnu et nyhedsbrev, hvor det hedder, at "nu kan vi omsider melde offentligt ud, at Kolding Boldklub med støtte fra Kolding Kommune bliver gældfri i 2020".

I begge nyhedsbreve har KB-formanden dog ladet "champagnepropperne springe for tidligt", siger formand for byrådets fritids- og idrætsudvalg, viceborgmester Søren Rasmussen (DF). Udvalget skal nemlig først behandle Søren Rasmussens forslag om at give KB 400.000 kroners-støtten på sit møde i dag, tirsdag, og derefter skal sagen videre til endelig afgørelse i økonomiudvalget

Har du på forhånd lovet KB-formanden, at klubben får de 400.000 kroner?

- Nej, det har jeg ikke. Men jeg har lovet at fremføre forslaget, og min indstilling er, at de skal have pengene, siger Søren Rasmussen, som kalder formuleringerne i KB's nyhedsbreve for "lidt firkantede".

Sagen kort

  • SKAT opkrævede i efteråret 2014 et beløb på 678.000 kroner, fordi Kolding Boldklub i fire år fratrak moms af ikke-fradragsberettigede udgifter.
  • Det er især momsfradrag for den daværende støtteforenings momsbelagte husleje, der har været årsag til regningen.
  • Regningen lyder nu på 710.000 kroner, da der er kommet renter på.
  • Efter forhandlinger med Gældsstyrelsen har KB's nuværende bestyrelse, som blev valgt i 2018 for at rydde op i økonomien, fået en kreditordning.
  • Ordningen indebærer, at gælden kan afvikles i fire rater af 100.000 kroner i 2020, 2021, 2022 og 2023. Resten af gælden afskrives.
  • KB har søgt Kolding Kommune om støtte på 400.000 kr. til afvikling af gælden.
Annonce

Undren

Formand for økonomiudvalget, borgmester Jørn Pedersen (V), afviser også, at KB allerede har fået et løfte om at få 400.000 kroner.

- Nej, og det er med undren, at jeg har læst KB's nyhedsbrev. Vi har haft nogle drøftelser med KB, som er på vej mod konkurs, og det er lykkedes klubben at få en kreditordning med Gældsstyrelsen, som gør, at jeg da godt kan forestille mig, at vi er positive overfor at bidrage. Derfor er vi gået videre til den politiske proces.

Stiller I ingen krav til KB for at yde støtten, hvis det besluttes at yde den?

- Nej. De er bragt i en ærgerlig situation af velmenende frivillige, som bragte klubben i økonomisk uføre. Nu er alternativet til en konkurs, at vi hjælper dem, og det er jeg positiv overfor. Til gengæld forventer jeg, at KB kvitterer med at bakke kommunens idrætspolitik op, siger Jørn Pedersen.

Annonce

Betyder meget

Søren Rasmussen mener heller ikke, at KB's skal stilles overfor særlige krav for at få støtten på 400.000 kroner.

- KB er en stor og god klub, som yder en fantastisk indsats. Nu er den kommet i klemme på grund af noget, som er sket i fortiden, og de har selv en negativ egenkapital, som de skal have afviklet, siger Søren Rasmussen. Han afviser, at en kontingentforhøjelse er vejen frem, fordi det kan medføre medlemsflugt.

Betyder det her, at andre klubber og foreninger, som kommer i økonomisk krise, kan forvente samme hjælp fra kommunen?

- Det må vi se på, hvis det bliver aktuelt. Vi vil jo gerne have, at vores idrætsliv fungerer godt, og KB betyder rigtig meget for rigtig mange i Kolding, siger Søren Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

26 har haft covid-19 i Varde Kommune

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce