Annonce
Kolding

Kolding Kommune på vej med redningskrans til KB

Kolding Boldklub er på vej ud af sit økonomiske morads med hjælp fra Kolding Kommune. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard..
KB's formand var i sidste uge ude at fortælle, at en anonym redder klubben fra konkurs med en støtte på 400.000 kroner. I søndags afslørede han i KB's nyhedsbrev, at giveren er Kolding Kommune - men politikerne har slet ikke taget stilling til sagen endnu.

Kolding: Selvom de politiske formaliteter langt fra er på plads endnu, så tyder alt på, at Kolding Kommune giver KB en kontant håndsrækning på 400.000 kroner, så den 100 år gamle fodboldklub undgår konkurs som følge af en kæmpestor momsregning, der har redet KB som en mare i flere år.

Allerede i forrige weekend skrev klubformand Carsten Grubach i et nyhedsbrev til klubbens over 800 medlemmer, at KB har fået løfte om de 400.000 kroner af en aktør, "som endnu ikke vil have sit navn frem". I søndags, den 12. maj, gentog formanden det glade budskab i endnu et nyhedsbrev, hvor det hedder, at "nu kan vi omsider melde offentligt ud, at Kolding Boldklub med støtte fra Kolding Kommune bliver gældfri i 2020".

I begge nyhedsbreve har KB-formanden dog ladet "champagnepropperne springe for tidligt", siger formand for byrådets fritids- og idrætsudvalg, viceborgmester Søren Rasmussen (DF). Udvalget skal nemlig først behandle Søren Rasmussens forslag om at give KB 400.000 kroners-støtten på sit møde i dag, tirsdag, og derefter skal sagen videre til endelig afgørelse i økonomiudvalget

Har du på forhånd lovet KB-formanden, at klubben får de 400.000 kroner?

- Nej, det har jeg ikke. Men jeg har lovet at fremføre forslaget, og min indstilling er, at de skal have pengene, siger Søren Rasmussen, som kalder formuleringerne i KB's nyhedsbreve for "lidt firkantede".

Annonce

Sagen kort

  • SKAT opkrævede i efteråret 2014 et beløb på 678.000 kroner, fordi Kolding Boldklub i fire år fratrak moms af ikke-fradragsberettigede udgifter.
  • Det er især momsfradrag for den daværende støtteforenings momsbelagte husleje, der har været årsag til regningen.
  • Regningen lyder nu på 710.000 kroner, da der er kommet renter på.
  • Efter forhandlinger med Gældsstyrelsen har KB's nuværende bestyrelse, som blev valgt i 2018 for at rydde op i økonomien, fået en kreditordning.
  • Ordningen indebærer, at gælden kan afvikles i fire rater af 100.000 kroner i 2020, 2021, 2022 og 2023. Resten af gælden afskrives.
  • KB har søgt Kolding Kommune om støtte på 400.000 kr. til afvikling af gælden.

Undren

Formand for økonomiudvalget, borgmester Jørn Pedersen (V), afviser også, at KB allerede har fået et løfte om at få 400.000 kroner.

- Nej, og det er med undren, at jeg har læst KB's nyhedsbrev. Vi har haft nogle drøftelser med KB, som er på vej mod konkurs, og det er lykkedes klubben at få en kreditordning med Gældsstyrelsen, som gør, at jeg da godt kan forestille mig, at vi er positive overfor at bidrage. Derfor er vi gået videre til den politiske proces.

Stiller I ingen krav til KB for at yde støtten, hvis det besluttes at yde den?

- Nej. De er bragt i en ærgerlig situation af velmenende frivillige, som bragte klubben i økonomisk uføre. Nu er alternativet til en konkurs, at vi hjælper dem, og det er jeg positiv overfor. Til gengæld forventer jeg, at KB kvitterer med at bakke kommunens idrætspolitik op, siger Jørn Pedersen.

Betyder meget

Søren Rasmussen mener heller ikke, at KB's skal stilles overfor særlige krav for at få støtten på 400.000 kroner.

- KB er en stor og god klub, som yder en fantastisk indsats. Nu er den kommet i klemme på grund af noget, som er sket i fortiden, og de har selv en negativ egenkapital, som de skal have afviklet, siger Søren Rasmussen. Han afviser, at en kontingentforhøjelse er vejen frem, fordi det kan medføre medlemsflugt.

Betyder det her, at andre klubber og foreninger, som kommer i økonomisk krise, kan forvente samme hjælp fra kommunen?

- Det må vi se på, hvis det bliver aktuelt. Vi vil jo gerne have, at vores idrætsliv fungerer godt, og KB betyder rigtig meget for rigtig mange i Kolding, siger Søren Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Små handelsskoler risikerer at miste udkantstilskud: Nu står flere til at gå i minus

Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce