Annonce
Indland

Kolding Kommune skal spare: Nedlægger 141 stillinger

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
For at få de kommende års økonomi til at hænge sammen skal Kolding Kommune sige farvel til medarbejdere.

141 stillinger bliver nedlagt i Kolding Kommune, fremgår det af en pressemeddelelse fra kommunen.

De nedlagte stillinger fordeler sig mellem medarbejdere, der er varslet fyret, og ledige stillinger, som ikke bliver genbesat.

Hovedparten er fuldtidsstillinger. Men tallet dækker også over eksempelvis ungarbejdere, der arbejder ganske få timer, oplyser Kolding Kommune.

Tiltaget sker som følge af de besparelser, som et flertal i Kolding Byråd har vedtaget at gennemføre på kommunens 2020-budget og tre år frem.

Ifølge kommunaldirektør Thomas Boe har kommunen valgt at varsle de ansatte opsagt lynhurtigt, fordi det derved får større effekt for næste års budget.

- Vi har arbejdet hurtigt efter byrådsbeslutningen. Dels for at sikre, at budget 2020 holder, og dels for at skabe tryghed for de medarbejdere, der er tilbage, siger Thomas Boe i pressemeddelelsen.

Kolding Kommune bemærker, at der endnu ikke er tale om endelige afgørelser, da der de næste to-tre uger vil være såkaldt partshøring.

Derudover skal forældrebestyrelserne forholde sig til, om de ved hjælp af egenbetaling vil fortsætte med at have køkkenhjælp i institutionerne.

Flertallet i Kolding Byråd vedtog besparelserne og sparebudgettet for præcis to uger siden.

Det nye budget betyder, at der skal spares 85 millioner kroner på servicen til borgerne allerede fra og med næste år.

I 2023 skal besparelserne være vokset til 170 millioner kroner på kommunens cirka fire milliarder kroner store servicebudget.

Enhedslisten, SF og løsgængeren Hanne Dam stemte imod budgettet, skriver JydskeVestkysten.

Nyheden om de 141 stillinger, der skal nedlægges i Kolding Kommune, følger, efter at det for nylig kom frem, at kommunen er den af landets kommuner, som til næste år øger skatterne mest.

Den Venstre-ledede Kolding Kommune øger således skatterne med 0,5 procentpoint. Det er det højeste blandt alle kommuner i landet ifølge Social- og Indenrigsministeriet.

Samlet øger alle kommunerne skatterne med 293 millioner kroner i 2020, hvilket svarer til en stigning på 0,1 procent.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelelse fra Kolding Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce