Annonce
Kolding

Kolding Kommune vil skabe flere småjobs til de langtidsledige

I Kolding Kommune er man tilfreds med at være i gang med en indsats, som kan få langtidsledige i job og dermed få en fod indenfor i virksomheder. Foto: ThinkFoto.dk
1500 virksomheder i Kolding Kommune er henover foråret blevet spurgt til, om de vil høre nærmere i forhold til mulighederne for at hjælpe en person i et småjob. 116 virksomheder har tilkendegivet, at de gerne vil høre nærmere, og seks personer har herigennem fået et småjob, oplyser kommunen. Formand for arbejdsmarkedsudvalget vil gerne op på et "pænt to-cifret antal".

Kolding: "Alle kan noget".

Sådan lyder indledningen på en pressemeddelelse, Kolding Kommune onsdag udsendte. Det er Jobcenter Kolding, som står bag ordene, og som i øjeblikket har øget fokus på at få langtidsledige i småjobs. De arbejder for at oplyse om den værdi, småjobs kan skabe. Både hos det enkelte individ, men også hos virksomheden.

- Småjobs er vigtige set fra to synsvinkler. Den ene er at få nogle mennesker med gode kvalifikationer i arbejde, som bare ikke kan arbejde fuldtid. Småjobbet kan være med til at skabe anciennitet og livsglæde hos vedkommende, men virksomheden kan ligeledes bruge dem, så de kan flytte ressourcer rundt internt i virksomheden. Det vil i mange tilfælde give noget luft til nogle virksomheder, hvis de flytter nogle opgaver væk fra folk, så de går til småjobberen, siger Dorte Rosenlund, der er teamleder i Virksomhedskontakten ved Jobcenter Kolding til JydskeVestkysten.

Annonce

Formand for arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune Poul Erik Jensen (S) er enig. Han fortæller, at der skal spilles med de store muskler for at få folk sluset ud på arbejdsmarkedet, og at indsatsen derfor er utrolig vigtig.

- At få sin egen lønseddel og at være på en arbejdsplads er utrolig værdifuldt. Samtidig opbygger man et netværk og får nogle relationer, som kan være gavnlige fremover, og som måske også i fremtiden kan understøtte ens jobsøgning, siger han.


Vi har en stor virksomhedsportefølje, som vi arbejder sammen med, og at der er 116, som mener, at det her er interessant, er en rigtig god begyndelse.

Dorte Rosenlund, teamleder Virksomhedskontakten


Fint antal virksomheder

Dorte Rosenlund fortæller, at man kan sammenligne de opgaver, man som småjobber får, med de opgaver, som lægen flytter over til sygeplejersken, som flytter dem videre til sosu-assistenten, som flytter dem videre til sosu-hjælperen, som så flytter nogle af sine opgaver videre til småjobberen.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at man i løbet af april har kontaktet 1500 virksomheder i Kolding Kommune, hvoraf 116 har sagt ja til at høre nærmere om mulighederne for en småjobber.

Man kalder forårets arbejde for "serviceopkaldskampagnen". Dorte Rosenlund fortæller, at de i Virksomhedskontakten arbejder "benhårdt" på dialogen med virksomhederne, og at hun er tilfreds med antallet af virksomheder, der har tilkendegivet en interesse.

- Vi har en stor virksomhedsportefølje, som vi arbejder sammen med, og at der er 116, som mener, at det her er interessant, er en rigtig god begyndelse. Vi er super glade for at have muligheden for at kunne lave sådan et samarbejde, siger hun.

Annonce

Gerne lidt højere

Seks mennesker er som direkte konsekvens af "serviceopkaldskampagnen" kommet i småjob. Et tal, som både Dorte Rosenlund og Poul Erik Jensen godt kunne se var højere.

- At seks personer har fået denne mulighed er godt. Det er seks individer, som nu kan få noget indhold og værdi, og så er de blevet en del af et arbejdsfællesskab. Når det er sagt, kunne jeg naturligvis godt tænke mig, at tallet blev større, og det arbejder vi på, siger Dorte Rosenlund.

- Al begyndelse kan være svært, men det er helt sikkert positivt for de seks personer. I Kolding Kommune har vi ambitioner, der er langt større. Jeg så gerne, at vi kommer op på et pænt stort to-cifret antal personer, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Poul Erik Jensen (S).

Han fortæller, at det er anden gang, at kommunen laver sådan en indsats inden for de seneste seks måneder. Derfor er det hans forventning, at der fire gange årligt vil blive kommunikeret ud til alle virksomhederne igen, så de hele tiden har muligheden for at få en småjobber ind.

Hvad laver Virksomhedskontakten?

Særligt små og mellemstore virksomheder, der ikke har egen HR-afdeling, kan få hurtig og effektiv hjælp til flere opgaver, som eksempelvist rekruttering af kvalificeret arbejdskraft eller til det administrative ”bøvl” i samarbejdet med jobcentret.

En hurtig udbetaling af refusion for voksenlærlinge, fleksjobbere, medarbejdere i løntilskud eller på sygedagpenge er tilsvarende centralt i serviceoplevelsen, særligt for mindre virksomheder. Det kan også være råd og vejledning til virksomheden fra en økonomisk konsulent i forbindelse med ansættelse af eksempelvis en fleksjobber.

Kilde: Virksomhedskontakten

Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Birgitte Grunnet elsker skaldyr om sommeren - og har set Spielberg-klassiker adskillige gange

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Ejere af brændt familievirksomhed: - Vi er fuldstændig i chok

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Billund

Alvorlig ulykke spærrer Bredsten Landevej i flere timer

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Romantisk nattetyv: Stjal chokolade, blomster og vand

Indland

Sønderborg indfører badeforbud efter fabriksbrand

Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

Kolding

Nedlukningen af nattelivet har betydet markant færre voldsepisoder i Kolding

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Annonce