Annonce
Læserbrev

Kolding Kommunes brug af resultatlønnede konsulenter

Læserbrev: I JydskeVestkysten den 23. januar kunne man læse, at Kolding Kommune agter at fortsætte med at bruge konsulenter til at finde besparelser på de udsatte og handicappede borgere. Og det er ikke kommunens egne konsulenter, men et privat firma som benyttes til opgaven.

Det eneste, der udløser betaling til konsulenterne er, at de i den sammenhæng finder besparelser. Det lugter af at være en konstruktion, som kun kan føre til ringere støtte for borgerne. Det er simpelthen uanstændigt. De besparelser, som de henter hjem til kommunen, får de så deres procentandel af som deres honorering. Det kan betyde, at de vurderer de her menneskers sag på samme måde, som hvis man skulle lave storindkøb af rengøringsmidler. Den tænkning er fuldstændig i strid med idéen om, at økonomi aldrig må have forrang for mennesket.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag har bedt Ankestyrelsen om at indhente redegørelser fra 26 af landets kommuner, der har benyttet ekstern konsulenthjælp på det sociale område for at spare penge. Det gøres for at vurdere, om det i nogle af tilfældene er ulovligt, og der dermed er grundlag for at rejse en tilsynssag. Ministeren har udtalt, at det er stærkt bekymrende.

Jeg må sige, at jeg er forundret over, at man i Kolding Kommune ikke afventer en afgørelse fra Ankestyrelsen, men har besluttet at fortsætte med at bruge resultatlønnede konsulenter. Jeg har forstået, at man alene forholder sig til at kommunen ikke har afgivet myndighedsbeføjelser til konsulenterne. Jeg synes, at man fuldstændig glemmer at forholder sig til de moralske og etiske aspekter i, at konsulenternes honorering er en del af de besparelser, man henter hjem. Det synes jeg ikke kan forsvares.

Annonce
Finn Harald Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce