Annonce
Læserbrev

Kolding Kommunes brug af resultatlønnede konsulenter

Annonce

Læserbrev: I JydskeVestkysten den 23. januar kunne man læse, at Kolding Kommune agter at fortsætte med at bruge konsulenter til at finde besparelser på de udsatte og handicappede borgere. Og det er ikke kommunens egne konsulenter, men et privat firma som benyttes til opgaven.

Det eneste, der udløser betaling til konsulenterne er, at de i den sammenhæng finder besparelser. Det lugter af at være en konstruktion, som kun kan føre til ringere støtte for borgerne. Det er simpelthen uanstændigt. De besparelser, som de henter hjem til kommunen, får de så deres procentandel af som deres honorering. Det kan betyde, at de vurderer de her menneskers sag på samme måde, som hvis man skulle lave storindkøb af rengøringsmidler. Den tænkning er fuldstændig i strid med idéen om, at økonomi aldrig må have forrang for mennesket.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag har bedt Ankestyrelsen om at indhente redegørelser fra 26 af landets kommuner, der har benyttet ekstern konsulenthjælp på det sociale område for at spare penge. Det gøres for at vurdere, om det i nogle af tilfældene er ulovligt, og der dermed er grundlag for at rejse en tilsynssag. Ministeren har udtalt, at det er stærkt bekymrende.

Jeg må sige, at jeg er forundret over, at man i Kolding Kommune ikke afventer en afgørelse fra Ankestyrelsen, men har besluttet at fortsætte med at bruge resultatlønnede konsulenter. Jeg har forstået, at man alene forholder sig til at kommunen ikke har afgivet myndighedsbeføjelser til konsulenterne. Jeg synes, at man fuldstændig glemmer at forholder sig til de moralske og etiske aspekter i, at konsulenternes honorering er en del af de besparelser, man henter hjem. Det synes jeg ikke kan forsvares.

Finn Harald Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

Annonce