Annonce
Læserbrev

Kolding Kommunes budget for 2020 skal overholdes

Læserbrev: Budgettet for 2020 er blevet lagt og rummer rigtig mange indskrænkninger og besparelser, der for os at se, udelukkende har været nødvendige på grund af en laden stå til kultur og utrolig dårlig styring af budgetter og økonomi i Kolding Kommune i 2019.

Det Konservative Folkeparti har ved flere lejligheder gjort opmærksom på, at et budget er et nødvendigt styringsværktøj til frembringelse af årets regnskab. At årets regnskab i størst muligt omfang bør være et spejlbillede af budgettet. Men når man lader stå til og lader budgettet sejle den ene dag efter den anden, bliver en hård opstramning nødvendig, hvilket desværre nu ses ved besparelser på kerneområder i 2020.

Vi anerkender, at et markant flertal i byrådet har taget nødvendige skridt til besparelser. Flertallet burde have reageret langt tidligere, så kommunens økonomi ikke fik lov at sejle mod afgrundens rand. Det Konservative Folkeparti opfordrer derfor på det kraftigste byrådet til løbende at følge indtægter og udgifter holdt op imod budgettet for 2020. At foretage grundige opfølgninger og foretage nødvendige handlinger, nøjagtig som det gøres i enhver fornuftig drevet virksomhed og privat husholdning.

Det Konservative Folkeparti opfordrer til, at der frem mod det kommende kommunalvalg i 2021 åbnes op for en konstruktiv og saglig debat om, hvorvidt vi i dag har en rimelig fordeling af kommunens omkostninger på henholdsvis børn, unge, midaldrende og ældre. Byens borgere har, uanset alder, fortjent et fornuftigt og rimeligt serviceniveau. Men vi stiller spørgsmål ved, om kommunen og samfundet i sit hele på den lange bane har råd til, at børn og unge ikke får de optimale vilkår for læring og trivsel.

Annonce
Knud Erik Langhoff
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

EfB

EfB lejer angriber i Brøndby

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce