Annonce
Læserbrev

Kolding Kommunes budget for 2020 skal overholdes

Læserbrev: Budgettet for 2020 er blevet lagt og rummer rigtig mange indskrænkninger og besparelser, der for os at se, udelukkende har været nødvendige på grund af en laden stå til kultur og utrolig dårlig styring af budgetter og økonomi i Kolding Kommune i 2019.

Det Konservative Folkeparti har ved flere lejligheder gjort opmærksom på, at et budget er et nødvendigt styringsværktøj til frembringelse af årets regnskab. At årets regnskab i størst muligt omfang bør være et spejlbillede af budgettet. Men når man lader stå til og lader budgettet sejle den ene dag efter den anden, bliver en hård opstramning nødvendig, hvilket desværre nu ses ved besparelser på kerneområder i 2020.

Vi anerkender, at et markant flertal i byrådet har taget nødvendige skridt til besparelser. Flertallet burde have reageret langt tidligere, så kommunens økonomi ikke fik lov at sejle mod afgrundens rand. Det Konservative Folkeparti opfordrer derfor på det kraftigste byrådet til løbende at følge indtægter og udgifter holdt op imod budgettet for 2020. At foretage grundige opfølgninger og foretage nødvendige handlinger, nøjagtig som det gøres i enhver fornuftig drevet virksomhed og privat husholdning.

Det Konservative Folkeparti opfordrer til, at der frem mod det kommende kommunalvalg i 2021 åbnes op for en konstruktiv og saglig debat om, hvorvidt vi i dag har en rimelig fordeling af kommunens omkostninger på henholdsvis børn, unge, midaldrende og ældre. Byens borgere har, uanset alder, fortjent et fornuftigt og rimeligt serviceniveau. Men vi stiller spørgsmål ved, om kommunen og samfundet i sit hele på den lange bane har råd til, at børn og unge ikke får de optimale vilkår for læring og trivsel.

Annonce
Knud Erik Langhoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce