Annonce
Kolding

Kolding Kommunes krisestab: Hold nu corona-reglerne

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Smitten er over det hele i kommunen, så det giver ikke mening med særlige indgreb og tiltag lige nu, lyder det fra kommunens krisestab. På plejecentret Teglgårdsparken ser det indtil videre ud til, at man er sluppet med skrækken.
Annonce

Kolding: Borgerne i Kolding Kommune kommer indtil videre ikke til at opleve, at kommunen går ind med nye og helt lokale indsatser for at bremse spredningen af coronavirus.

Det oplyser stabschef og kommunaldirektør Thomas Boe, efter at antallet af smittede steg igen i Kolding fra tirsdag til onsdag.

- Det er svært at lave en målrettet indsats, for smitten er over det hele i kommunen. Så er det på Fjordvej, så er det i Lunderskov, så er det et tredje sted, og så er det et fjerde. Så er det 20-årige, så er det 70-årige. Derfor vælger vi indtil videre at styrke vores kommunikation ud til borgerne og appellere til, at alle husker alvoren i det her, og at alle husker at holde reglerne med afspritning, hyppig håndvask, afstand, hostehygiejne med videre, siger Thomas Boe, som oplyser, at kommunen opdaterer sin hjemmeside og sin information via plakater og andet.

Annonce

Plejecentret

På plejecentret Teglgårdsparken, hvor en medarbejder blev testet coronapositiv i søndags, afventer man anden test af de 30 plejehjemsbeboere og 50 ansatte. Den laves på fjerdedagen efter første test. I første testrunde var alle negative med det forbehold, at to personer på grund af fejl skal testes om.

- Så vi krydser fingre endnu, men indtil videre ser det ud som om, Teglgårdsparken er sluppet, siger Thomas Boe.

Kolding fortsætter med at være orange på Statens Serums Instituts kort over corona-landskabet. Mellem tirsdag og onsdag er der nemlig blevet konstateret syv nye smittede i Kolding Kommune, viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Insitutut onsdag eftermiddag. Det betyder, at i alt 191 koldingensere nu har fået konstateret coronavirus siden virussens udbrud.


Det er svært at lave en målrettet indsats, for smitten er over det hele i kommunen. Så er det på Fjordvej, så er det i Lunderskov, så er det et tredje sted, og så er det et fjerde.

Thomas Boe, kommunaldirektør


Dermed ligger Kolding Kommune fortsat over Vejle. Her er der kun blevet konstateret to nye smittede det seneste døgn. I Fredericia, som er et af de hårdest ramte steder i hele landet, er der blevet fundet ni nye smittede det seneste døgn.

Stigningen i smitten har fået kommunens krisestab til at genoptage sine tre ugentlige møder, og eksempelvis er Kolding Byråd også igen begyndt at afvikle sine møder over internettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce