Annonce
KIF Fodbold

Kolding og Fredericia spiller om to millioner kroner

Der er millioner på spil, når Kolding IF møder FC Fredericia tirsdag aften. Arkivfoto: Søren Gylling
Selv om ingen af de to klubber rykker op, er der masser på spil for begge hold, når Kolding IF tirsdag aften spiller i Fredericia. Kolding kan stadig nå at vippe naboerne væk fra tredjepladsen og sikre sig to millioner kroner i placeringspenge.
Annonce

To millioner kroner.

To millioner gode danske kroner.

Det er så afgjort to millioner gode grunde til at tage tirsdagens kamp mellem FC Fredericia og Kolding IF meget alvorligt.

For selv om ingen af de to hold længere har en teoretisk mulighed for at rykke op i superligaen, og selv om Kolding IF trods lørdagens hjemmenederlag mod Hvidovre er sikret endnu en sæson i 1. division, er det på ingen måde ligegyldigt, om holdet ender som nummer tre eller fire.

Optakt

Fodbold, 1. division

Tirsdag kl. 19.00: FC Fredericia-Kolding IF

JV tipper: 3-2

Mens kun et enkelt hold – formentlig Vejle Boldklub – rykker op, er der fire millioner kroner til rækkens nummer to og halvdelen til det hold, der ender på en tredjeplads.

Og med fem point op til Fredericia på tredjepladsen har Kolding IF stadig mulighed for at lave den helt store overraskelse, som heller ikke klubbens kommercielle ansvarlige, Michael B. Flyvholm, havde turde drømme om inden sæsonen.

- På et generelt plan har det været sådan, at hver gang, vi har spillet en fodboldkamp, har vi end ikke ænset, hvad der er sket oppe over os. Vi har altid kigget ned ad, for det er lige som dér, hele fokus har været. Vi skulle overleve i 1. division. Så det er ikke et mål, vi har haft for øje, og jeg tror også, det er lidt naturstridigt i forhold til de andre budgetter, vi er oppe mod. Men både skalpen og den økonomiske gulerod er da ekstremt tillokkende, siger Flyvholm inden tirsdagens lokalopgør.

Annonce

Afviser storindkøb

Selv hvis oprykkeren har held til at fortrænge konkurrenterne fra den økonomisk attraktive tredjeplads, skal klubbens tilhængere ikke forvente de vilde spillerindkøb.

- Vi har jo investeret store midler i at bygge en klub. Vi har jo ikke været ude at hente voldsomt mange spillere. Vi henter typisk unge spillere til Kolding. Dér, hvor vi har lavet en satsning i år, har været på det administrative. Vi har fået opbygget en administration omkring klubben, og det har også været et af målene. Så uanset penge eller ej kommer vi ikke til at afvige voldsomt fra den strategi. Vi laver ikke kortsigtede løsninger med kun at tænke spillere. Jo stærkere, vi er uden for banen, jo stærkere bliver vi også inde på banen med tiden. Så uanset hvad, skal man ikke forvente de helt store revolutioner hernedefra, understreger manden med ansvaret for klubbens kommercielle aktiviteter.


Jo stærkere, vi er uden for banen, jo stærkere bliver vi også inde på banen med tiden.

Michael B. Flyvholm, kommerciel ansvarlig i Kolding IF


Kolding IF lægger megen energi og økonomi i at forbedre forholdene i klubben og eksempelvis stadion. Og så har holdet tiltrukket erfaren arbejdskraft i skikkelse af Michael ”Mex” Pedersen, der fungerer som bindeled mellem ungdomsafdelingen og divisionsholdet.

- Vi skal blive en mere etableret klub. Vi har mange ting uden for banen vi går og sysler med. Senest er Michael ”Mex” tiltrådt, og han er en væsentlig forstærkning af det sportslige uden for banen, siger Flyvholm, der også ønsker, at Kolding IF skal være en stærk kommerciel partner og kunne tilbyde sponsorerne gode oplevelser og et godt netværk.

Annonce

Bygger en stærk klub

Om det så rækker til på sigt at overhale FC Fredericia, der i mange år har været en etableret del af subtoppen i 1. division, spekulerer Michael Flyvholm ikke så meget over.

- Nu kigger vi meget på os selv, og vi går ikke ud for at true nogen. Vi går ud for at bygge en stærk fodboldklub her i Kolding, og det er vi godt i gang med, og det fortsætter vi med. Vi har heldigvis oplevet en stor opbakning fra både virksomheder og fans i byen, og det lader til, at Kolding gerne vil fodbold, mener han.

Annonce

Coronakrisen i baghovedet

I Fredericia blev denne sæson endnu én i rækken, hvor holdet kunne drømme om superliga, men ikke formåede at holde fast til det sidste. En tredjeplads har tidligere udløst playoffkampe om en plads i superligaen, men denne gang må rækkens tredjebedste hold lade sig nøje med en økonomisk gevinst.

- Det er ikke penge, vi budgetter med, men de er selvfølgelig meget velkomne, siger Stig Pedersen, direktør i FC Fredericia.

Heller ikke han vil gå indkøbsamok, hvis Fredericia slår Kolding tirsdag aften og dermed fratager naboerne muligheden for at snuppe tredjepladsen.

- Vi befinder os fortsat i en usikker tid. Vi ved ikke, hvornår vi igen får mulighed for at lukke tilskuere ind, og samtidig kender vi ikke den fulde effekt af coronakrisen, siger Stig Pedersen om årsagen til at passe godt på pengene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce