Annonce
Kolding

Kolding-politiker: Altan-sagen slutter ikke her

Foto: Anders Græsbøll Buch.
Hvad vil det koste at indføre tvungen kontrol af altaner? Det spørgsmål ønsker Karina  Lorentzen (SF) et svar på fra transport- og boligministeren efter sommerens altan ulykke i Kolding.

Kolding: Selv om sommerens altan-ulykke i Kolding kostede skader og alvorlige indlæggelser for flere unge, så mener transport- og boligminister Kaare Dybvad Bek ikke, at der skal indføres tvungen kontrol med altaner i landets lejeboliger.

Det fremgik af et svar til Folketingets boligudvalg, efter at Kolding-politikeren Karina Lorentzen blandt andet har efterspurgt ministerens holdning til at indføre tilsyn af - som minimum - ældre altaner.

Karina Lorentzen er med på ministerens argument om, at et tvunget tilsyn vil koste penge, og at udgiften i sidste ende kan lande på huslejen. Alligevel er sagen ikke slut her, mener hun.

Annonce

- Jeg kan godt forstå, at der er en risiko for, at tilsynet vil sætte sig på huslejen, men omvendt har vi også en sag, hvor der er risiko for menneskeliv. Derfor slutter sagen ikke med ministerens svar til boligudvalget. Jeg mener, vi skal have svesken på disken og se, om der er noget i ministerens argument, eller om det er en udgift, som faktisk er til at overkomme, siger Karina Lorentzen.

Hvad er prisen?

Derfor vil hun bede ministeren om beregninger på, hvad et tilsyns-krav vil koste at føre ud i livet.


Jeg forestiller mig jo ikke, at tilsynet skal være hvert eneste år, og primært behøver det også kun omfatte ældre altaner, fordi man ved, at det er der, udfordringerne er størst.

Karina Lorentxen, SF


- Jeg har ingen idé om, hvad det vil koste, så jeg synes, vi har brug for nogle beregninger på det. Jeg forestiller mig jo ikke, at tilsynet skal være hvert eneste år, og primært behøver det også kun omfatte ældre altaner, fordi man ved, at det er der, udfordringerne er størst. Så det vil altså heller ikke være alle lejere, der risikerer at blive berørt at tilsynet, siger politikeren.

Ministeren skriver i sit svar til boligudvalget, at han ikke er tilhænger af "at indføre særlige tilsyn med forskellige bygningsdele, herunder altaner", men Karina Lorentzen hæfter sig ved, at man allerede i dag har faste kontrol af elevatorer.

- Og for mig er der altså ikke den store forskel på de to ting, siger hun.

Annonce

Lejernes liv

Ministen understreger også i sit svar, at bygningsejerne allerede har pligt til at vedligeholde altaner, men det hjælper ikke nødvendigvis dem, som risikerer en ulykke, mener Karina Lorentzen:

- Vi kan godt sige, at det er ejernes ansvar, men hvis det ikke efterleves, er det jo lejernes liv, som i sidste ende står på spil, når de træder ud på en altan, som ikke kan bære dem.

I svaret fra ministeren er der - foruden sagen fra Kolding - også henvisning til en ulykke i 2016, hvor en altan i Nykøbing Falster kollapsede også som følge af manglende vedligehold.

Spørgsmålet

  • Efter ønske fra Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) har boligudvalget stillet følgende spørgsmål til transport- og boligministeren:
  • Vil ministeren kommentere artiklen ”Ulykke: Altan med fem unge styrtet ned i Kolding” bragt den 25. juli i JydskeVestkysten, og redegøre for, om ulykken giver anledning til at indføre tilsyn med – som minimum – ældre altaner?
  • Ministeren bedes ligeledes redegøre for, hvilke regler der findes på området i dag, herunder konsekvenserne ved ikke at vedligeholde altaner.
Annonce
Kolding For abonnenter

Maria er hjemmehjælps-præst og taler med de ældre om dødsangst, sorg, savn og ensomhed

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jan-Erik gik selvstændig: - Da jeg fyldte 51 meldte en bunke spørgsmål sig, hvad ville jeg egentlig med livet?

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Team Esbjerg

Derfor vandt Team Esbjerg søndagens topbrag i Champions League: Se videoanalysen lige her

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Navne

Jens og Anna er de mest populære navne her: Er dit navn også på top50-listen?

Sønderborg For abonnenter

Blå Ellen har trukket det grønne kort: Byrådsarbejdet skal ud til alle kommunens borgere

Haderslev

Tillæg: Politikere med børn under ti år får ekstra penge

Annonce