Annonce
forside

Kolding Q bryder det kedelige mønster

Koldingkvinderne erobrede en tiltrængt sejr i weekendens kamp mod Vejle. Arkiv foto: Soren Gylling

Lørdag eftermiddag stod Kolding Q overfor bynaboerne fra Vejle B. For Kolding var kampen en mulighed for at gøre op med de etmålsnederlag, som holdet havde oparbejdet gennem de sidste tre kampe. I første halvleg blev det tydeligt, at Kolding var de dominerende på banen. Det blev bare aldrig til andet end gode forsøg. Men blot syv minutter inde i anden halvleg kom forløsningen på de mange forsøg, da Mille Gejl Jensen scorede til 1-0 på et hovedstød. Det blev ikke det sidste mål fra Mille Gejl Jensen, som endnu engang huggede bolden i målnettet i 85. minut.

Kolding vandt 2-0, og fik dermed brudt op med de kedelige etmålsnederlag. Sejren var dog ikke nok til at rykke ved Koldingholdets stabile 5. plads i puljespillet, men en ny chance venter om fjorten dage. Her skal Kolding møde Brøndby, der florerer som et af puljens tophold.

Kolding Q - Vejle B 2-0 (0-0)

Fodbold, 3F-Ligaen

Mål: 1-0 Mille Gejl Jensen (59.), 2-0 Mille Gejl Jensen (85.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];