Annonce
Kolding

Kolding rykker væk fra smitte-førsteplads: Det gælder fortsat om at passe på

Klubber og foreninger er blevet opfordret til, at de sørger for god afstand, hygiejne og eventuelt opfordrer medlemmerne til at blive testet, inden de vender retur på mandag, hvor de igen har mulighed for at åbne op. Foto: Søren Gylling
Kommunaldirektør Thomas Boe glæder sig over, at Kolding ikke længere indtager landets mindst ønskværdige førsteplads. Nu gælder det om at holde fast og komme længere ned, siger han.

Kolding: Kolding Kommune har mistet sin status som den kommune i landet, der har det højeste smittetryk målt per 100.000 indbyggere.

Det fremgår af de seneste tal fra Statens Serum Institut. Kolding Kommune er således blevet overhalet af Ishøj Kommune, der har et incidenstal - altså smittede per 100.000 - på 293,1 smittede. Det er næsten 20 flere smittede end Kolding Kommune, der i den seneste opgørelse har 274,2 smittede per 100.000 indbyggere. De seneste syv dage er 30,658 borgere i Kolding Kommune blevet testet for coronavirus.

Fredagens incidenstal var 282,8, og dermed fortsætter smitten med at falde i Kolding, hvilket glæder kommunaldirektør Thomas Boe.

- Det lader til, at vi har fået bremset den spredning, der var, ved at få testet så mange. Men det er også vigtigt at sige, at det også er alle forholdsreglerne om at spritte af og holde afstand, der gør forskellen. Det er ikke testene alene, der gør det. Men det er med stor glæde, at vi ikke har førstepladsen længere, siger Thomas Boe.

Annonce

Vil længere ned

Kommunaldirektøren siger desuden, at det giver anledning til refleksion, at det nu igen er Ishøj, der har landets højeste incidenstal. Ishøj var landets topscorer, inden Kolding overtog den kedelige førsteplads.

- Det siger måske noget om, at vi skal være noget påpasselige, når vi her på mandag kan begynde at gå til sport og sådan noget igen. Det gælder om fortsat at passe på, siger Thomas Boe.

- Vi skulle gerne endnu længere ned endnu. Vi vil også gerne væk fra andenpladsen, og vi vil også gerne endnu længere ned i bunden. Det kræver, at vi alle sammen passer på, siger han.

Og netop fra på mandag, hvor den langsomme genåbning, som regeringen har vedtaget, begynder, gælder det særligt om at være forsigtig og overholde alle forholdsregler.

- Vi har fuld tiltro til sundhedsmyndighederne og de beslutninger, de tager, men det er da med nervøsitet i maven, at vi må se sport og den slags åbne op igen. Derfor skal der lyde en kraftig opfordring til vores klubber og foreninger, at hvis de beslutter at genåbne på mandag, så skal der holdes afstand, der skal sprittes, og de eventuelt anbefale medlemmerne at blive testet, inden de kommer, siger Thomas Boe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce