Annonce
Kolding

Kolding skal handle bæredygtigt

Læserbrev: Det er glædeligt, at Kolding Kommune vil reducere CO2-udledningen med 70 procent indenfor kommunegrænsen om ti år. Det er et helt rigtigt og absolut opnåeligt mål, hvis man ser på, hvad Sønderborg Kommune allerede er på vej til.

Af JV onsdag den 1. juli fremgår det, at borgmester Jørn Pedersen og byrådet er ambitiøse. Det er også nødvendigt, hvis Kolding Kommune skal nå op i de nødvendige omdrejninger for at nå CO2 reduktionen.

Indtil videre er der kun sket meget lidt på miljøområdet i Kolding Kommune – og byrådet har kun gjort meget lidt.

Annonce

Således planlægger byrådet i øjeblikket etableringen af en bæredygtig Marina Syd – hvilket i sig selv er en rigtig gode idé. Problemet er bare, at projektet kun vil være bæredygtig over havets overflade. Havmiljøet tager byrådet ikke hensyn til. Tværtimod. Det samme gælder også i forbindelse med de udledninger af spildevand, som sker fra kommunen i anden sammenhæng hvert år. Det er to ting, som byrådet allerede kunne gøre noget ved.

Nu vil nogen måske sige – jamen det har jo ikke noget med CO2 at gøre – det er delvist rigtigt. Men det har noget at gøre med Parisaftalen og med FN’s Verdensmål, som Kolding Kommune også gerne vil være foran på. Jeg vil derfor opfordre kommunalpolitikerne til at tænke bæredygtigt på alle områder. Ellers når vi ikke de helt afgørende mål, som vi har brug for. Så bliver det kun til snak. Vi har brug for handling nu. Derfor vil det glæde mig, hvis Kolding Kommune når sit gode mål.

Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

En Esbjerg-dreng tjekker ud: EfB og Mathias Kristensen skilles efter denne sæson

Vejen

Tre storke spottet i Rødding

Annonce