Annonce
Kolding

Kolding-skoler tilbød vidt forskellig fjernundervisning: Kun én skole lavede fuld onlineskole

Det har ikke på noget tidspunkt været på tale at udbrede initiativet fra Kongsbjergskolen med fuld onlineundervisning fra morgen til over middag til nogen af Kolding Kommunes andre folkeskoler. Så Kongsbjergskolen var den eneste folkeskole i Kolding, som tilbød fast, obligatorisk onlineundervisning i en større del af skolenedlukningen for de ældste elever. Arkivfoto: Chresten Bergh
Skolechefen i Kolding Kommune fortæller, at det i vid udstrækning var op til de enkelte skoler, hvordan de greb fjernundervisningen under skolenedlukningen an. Derfor var der ikke krav til dem om for eksempel at lave fuld onlineundervisning, sådan som man gjorde en del af tiden på Kongsbjergskolen.
Annonce

Kolding: Det var ikke på noget tidspunkt på tale, at alle folkeskoler i Kolding skulle kopiere Kongsbjergskolen i Lunderskov og sætte fuldtids onlineundervisning for de ældste elever i søen i de måneder i foråret, hvor de sad derhjemme og modtog fjernundervisning.

Det fortæller skolechefen i Kolding Kommune, Karen Mortensen, om den periode fra midt i marts og cirka to måneder frem, hvor eleverne i 6.-9. klasse udelukkende fik fjernundervisning. Fra midt i april og indtil midt i maj tilbød man på Kongsbjergskolen daglig obligatorisk onlineundervisning fra klokken 8-13 med mødepligt for 6.-9. klasse.

Hvorfor lavede I ikke det på flere skoler?

- Det var lagt ud til de enkelte skoler, hvordan man gjorde, og vi valgte en tilgang, hvor der blev lavet lokale rammer. Der blev ikke lavet en fælles ramme om for eksempel seks timers undervisning om dagen, siger Karen Mortensen.

Hun peger på, at skolerne fint udnyttede de forskellige muligheder for fjernundervisning, de havde. På nogle skoler var man dog nødsaget til at sende en større del af lærerne i de ældste klasser ned til de yngste klasser, da 0.-5. klasserne blev sendt tilbage i skole midt i april med behov for ekstra personale på grund af afstandskravene.

Annonce

Tilpasset undervisning

Karen Mortensen fremhæver, at skolerne under perioden med fjernundervisning generelt har haft et stort fokus på kernefagene og på at have en dialog med hver enkelt elev.

- Jeg har fået tilbagemeldinger om, at man har lavet mere elevtilpassede forløb og altså har differentieret undervisningen. siger skolechefen.

Hvad mener du om Kongsbjergskolens initiativ med fuld onlineundervisning for de ældste elever i den sidste måned af nedlukningen?

- Mange af de tiltag, vi har set på skolerne, er flotte og ambitiøse tiltag med stort fokus på elevernes læring ud fra de rammer, man har haft. Lærerne har arbejdet fantastisk under de vilkår, der var, siger Karen Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce