Annonce
Kolding

Kolding skruer op for energispareindsatsen

Energihandleplaner har reduceret forbrug og spild af vand, varme og el med mellem 11 og 29 procent over de sidste 13 år. Privatfoto.
Byrådet i Kolding har bevilliget 48 millioner kroner til energibesparelser.
Annonce

Kolding: Byrådet i Kolding har bevilget 48 millioner kr. fordelt på fem år til energibesparelser i skoler, institutioner, plejecentre, kultur- og idrætshuse og administrative bygninger.

I 2015 vedtog byrådet den tredje energihandleplan og bevilgede 10 millioner kr. årligt til indsatsen. Puljen forhøjes nu med tre millioner kr. årligt, mens perioden forlænges med tre år til 2025, så der nu er øremærket 48 millioner kr. til indsatsen de næste fem år.

- Vi har opnået fine resultater med vores energihandleplaner og er lykkedes med at reducere mellem 11 og 29 procent på vand, varme og el i løbet af 13 år, fortæller energikoordinator Pernille Bech Darbroudi fra By- og Udviklingsforvaltningen og fortsætter:

- Det betyder også, at vi efterhånden har plukket rigtig mange af de lavthængende frugter og skal finde andre indsatsområder. Derfor har vi også store forventninger til et nyt energistyre-system, hvor energi- og vandforbruget på de enkelte ejendomme kan overvåges mere effektivt og nemmere og hurtigere give et overblik over energi- og vandspild.


Det betyder også, at vi efterhånden har plukket rigtig mange af de lavthængende frugter og skal finde andre indsatsområder.

Pernille Bech Darbroudi


Annonce

Bakkeskolen får bedre indeklima

Bakkeskolen er blandt de ejendomme, der får glæde af de ekstra millioner, da et stort projekt til 3,75 millioner kroner skal give energioptimering, bygningsvedligehold og bedre indeklima.

Projektet er sat til at have en tilbagebetalingstid op til 14,3 år mod de 10 år, som de energibesparende tiltag i Energihandleplan III generelt har. Den længere tilbagebetalingstid skyldes, at projektet omfatter energibesparelser, indeklimaforbedringer og et bedre læringsmiljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce