Annonce
Kolding

Kolding styrket som designby: - Det er det bedste, der kunne ske

Dansk Design Centers CEO, Christian Bason, og Chef for Strategiske Partnerskaber, Thit Juul Madsen, kunne kun smile over, at festlighederne invarsler en helt ny tid for både centret generelt og for den jyske afdeling i Pakhuset. Foto: Søren Gylling
Fra årsskiftet blev Koldings designklynge D2i – Design to Innovate en del af Dansk Design Center. Fredag blev åbningen fejret i Pakhuset. - Det er det bedste, der kunne ske for D2i og hele det designøkosystem vi er en del af, siger Thit Juul Madsen, som har fået titel af Chef for Strategiske Partnerskaber.
Annonce

Kolding: Den 1. januar 2020 blev designklyngen D2i – Design to Innovate i Kolding en del af Dansk Design Center. Fredag fejrede man i Pakhuset, at Kolding med sammenlægningen bliver et stærkere kraftcenter indenfor design. Det var en fest, som mange havde lyst til at deltage i, og der er også nok at fejre.

Med sammensmeltningen vil man nemlig styrke den nationale indsats for forretningsudvikling i små og mellemstore virksomheder med udgangspunkt fra kontoret i Kolding, hvor centret har adresse i Pakhuset på havnen.

- Det er det bedste, der kunne ske for D2i og hele det designøkosystem, vi er en del af, at blive en del af en national slagkraftig organisation. Det giver os mulighed for at kunne skabe endnu mere vækst i virksomheder gennem design på landsplan, mener Thit Juul Madsen, der har fået titel af Chef for Strategiske Partnerskaber.

Planen er, at man nu kan styrke den nationale indsats for forretningsudvikling i små og mellemstore virksomheder med udgangspunkt fra kontoret i Kolding. Og den betyder, at Dansk Design Center vil knytte endnu tættere bånd til Designskolen Kolding, Syddansk Universitet samt lokale virksomheder og organisationer.

Dansk Design Center

Dansk Design Center arbejder for at øge anvendelsen af design i erhvervslivet, bidrage til at styrke designbranchen samt udvikle og brande dansk design nationalt og internationalt.

Organisationen lærer virksomheder, hvordan de kan bruge design til at udvikle innovative produkter og tjenester, som skaber mere vækst og velfærd.

Se mere www.danskdesigncenter.dk

Annonce

Skræddersyede forløb

I Danmark falder godt 99 procent af aktive virksomheder i det private og det offentlige inden for betegnelsen små og mellemstore virksomheder (med under 250 ansatte), og tilsammen står de for omkring halvdelen af den samlede beskæftigelse, viser opgørelsen hos Danmarks Statistik.

Fra kontoret i Kolding kommer man til at sætte et særligt fokus på den type virksomheder. Herfra bliver udbudt en lang række skræddersyede forløb, der hjælper virksomhederne med konkrete udfordringer inden for alt fra digitalisering til nye produktionsmetoder og grøn omstilling.

Elsebeth Gerner Nielsen har som tidligere rektor på designskolen haft et naturligt og tæt parløb med Design 2 Innovate, som nu er smeltet sammen med Dansk Design Center, så naturligvis var hun på gæstelisten. Foto: Søren Gylling
Museumsdirektør Karen Grøn har selv haft travlt med flere receptioner ude på Trapholt i løbet af januar, så fredag kunne hun nøjes med rollen som gæst. Foto: Søren Gylling
Pakhuset er smukke rammer om en jysk afdeling af Dansk Design Center. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce