Annonce
Kolding

Kolding styrket som designby: - Det er det bedste, der kunne ske

Dansk Design Centers CEO, Christian Bason, og Chef for Strategiske Partnerskaber, Thit Juul Madsen, kunne kun smile over, at festlighederne invarsler en helt ny tid for både centret generelt og for den jyske afdeling i Pakhuset. Foto: Søren Gylling
Fra årsskiftet blev Koldings designklynge D2i – Design to Innovate en del af Dansk Design Center. Fredag blev åbningen fejret i Pakhuset. - Det er det bedste, der kunne ske for D2i og hele det designøkosystem vi er en del af, siger Thit Juul Madsen, som har fået titel af Chef for Strategiske Partnerskaber.

Kolding: Den 1. januar 2020 blev designklyngen D2i – Design to Innovate i Kolding en del af Dansk Design Center. Fredag fejrede man i Pakhuset, at Kolding med sammenlægningen bliver et stærkere kraftcenter indenfor design. Det var en fest, som mange havde lyst til at deltage i, og der er også nok at fejre.

Med sammensmeltningen vil man nemlig styrke den nationale indsats for forretningsudvikling i små og mellemstore virksomheder med udgangspunkt fra kontoret i Kolding, hvor centret har adresse i Pakhuset på havnen.

- Det er det bedste, der kunne ske for D2i og hele det designøkosystem, vi er en del af, at blive en del af en national slagkraftig organisation. Det giver os mulighed for at kunne skabe endnu mere vækst i virksomheder gennem design på landsplan, mener Thit Juul Madsen, der har fået titel af Chef for Strategiske Partnerskaber.

Planen er, at man nu kan styrke den nationale indsats for forretningsudvikling i små og mellemstore virksomheder med udgangspunkt fra kontoret i Kolding. Og den betyder, at Dansk Design Center vil knytte endnu tættere bånd til Designskolen Kolding, Syddansk Universitet samt lokale virksomheder og organisationer.

Annonce

Dansk Design Center

Dansk Design Center arbejder for at øge anvendelsen af design i erhvervslivet, bidrage til at styrke designbranchen samt udvikle og brande dansk design nationalt og internationalt.

Organisationen lærer virksomheder, hvordan de kan bruge design til at udvikle innovative produkter og tjenester, som skaber mere vækst og velfærd.

Se mere www.danskdesigncenter.dk

Skræddersyede forløb

I Danmark falder godt 99 procent af aktive virksomheder i det private og det offentlige inden for betegnelsen små og mellemstore virksomheder (med under 250 ansatte), og tilsammen står de for omkring halvdelen af den samlede beskæftigelse, viser opgørelsen hos Danmarks Statistik.

Fra kontoret i Kolding kommer man til at sætte et særligt fokus på den type virksomheder. Herfra bliver udbudt en lang række skræddersyede forløb, der hjælper virksomhederne med konkrete udfordringer inden for alt fra digitalisering til nye produktionsmetoder og grøn omstilling.

Elsebeth Gerner Nielsen har som tidligere rektor på designskolen haft et naturligt og tæt parløb med Design 2 Innovate, som nu er smeltet sammen med Dansk Design Center, så naturligvis var hun på gæstelisten. Foto: Søren Gylling
Museumsdirektør Karen Grøn har selv haft travlt med flere receptioner ude på Trapholt i løbet af januar, så fredag kunne hun nøjes med rollen som gæst. Foto: Søren Gylling
Pakhuset er smukke rammer om en jysk afdeling af Dansk Design Center. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce