Annonce
Læserbrev

Kolding Sygehus

Læserbrev: Går den, så går den.

Der var min første tanke, da vi i Region Syddanmarks Udvalg for Anlæg og Innovation endnu en gang fik en orientering om, hvordan man ville løse problemerne med adgangsforholdene på Kolding Sygehus.

Men problemet er bare, at det går ikke.

Gangbesværede borgere og kørestolesbruger kan ikke forcere den fine nye plads foran den nye hovedindgang ved Kolding Sygehus, og så er vi tilbage til orienteringen i udvalget for Anlæg og Innovation.

Løsningen skulle være, at vi laver en handicapindgang på bagsiden af den gamle hovedindgang og lidt handicapparkering.

Det betragter jeg som en midlertidig løsning, og det er fint nok, for det dur ikke, at den borgergruppe ikke kan benytte vores sygehus i Kolding.

Men det kan kun være en midlertidig løsning. Det er uholdbart at henvise gangbesværede og kørestolesbruger til en bagindgang, fordi man ikke ønsker at ændre på den nye flotte forplads.

Min holdning er, at brugervenlighed må og skal komme før det æteriske eller i det mindste være i et samspil. Og fordi at det ikke er første gang adgangsforholdene er på vores udvalgsmøder, så er det tiden til, at regionen finder en permanent løsning.

Jeg har derfor bedt administration om at udarbejde en ny plan for forpladsen ved hovedindgangen, som involverer en form for rampe, der med en hældningsgrad og et materiale sikrer, at gangbesværede og kørestolsbrugere kan forcere pladsen og benytte hovedindgangen som alle andre.

Sådan mener jeg, at det skal være, og når regionens adminstration er klar med en ny plan samt en økonomisk oversigt, vil jeg på vegne af Dansk Folkeparti bringe adgangsforholdene op i regionsrådet.

Så kan vi i offentligheden få diskuteret sagen og forhåbentligt blive enige om en løsning, vi kan være bekendt. Hvilket jeg ikke mener, vi kan med den midlertidig løsning.

Dansk Folkeparti kan ikke leve med, at der bliver ved med at komme klager over dette, og der er allerede kommet alt for mange.

Tiden er inden til en permanent løsning, som åbner forpladsen for alle borgere, og skulle det i fremtiden være nødvendigt med en tilgængelighedskonsulent, så vil jeg på vegne af DF anbefale, at Region Syddanmark benytter sig af en.

Annonce
Carsten Sørensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce