Annonce
Læserbrev

Kolding Sygehus

Annonce

Læserbrev: Går den, så går den.

Der var min første tanke, da vi i Region Syddanmarks Udvalg for Anlæg og Innovation endnu en gang fik en orientering om, hvordan man ville løse problemerne med adgangsforholdene på Kolding Sygehus.

Men problemet er bare, at det går ikke.

Gangbesværede borgere og kørestolesbruger kan ikke forcere den fine nye plads foran den nye hovedindgang ved Kolding Sygehus, og så er vi tilbage til orienteringen i udvalget for Anlæg og Innovation.

Løsningen skulle være, at vi laver en handicapindgang på bagsiden af den gamle hovedindgang og lidt handicapparkering.

Det betragter jeg som en midlertidig løsning, og det er fint nok, for det dur ikke, at den borgergruppe ikke kan benytte vores sygehus i Kolding.

Men det kan kun være en midlertidig løsning. Det er uholdbart at henvise gangbesværede og kørestolesbruger til en bagindgang, fordi man ikke ønsker at ændre på den nye flotte forplads.

Min holdning er, at brugervenlighed må og skal komme før det æteriske eller i det mindste være i et samspil. Og fordi at det ikke er første gang adgangsforholdene er på vores udvalgsmøder, så er det tiden til, at regionen finder en permanent løsning.

Jeg har derfor bedt administration om at udarbejde en ny plan for forpladsen ved hovedindgangen, som involverer en form for rampe, der med en hældningsgrad og et materiale sikrer, at gangbesværede og kørestolsbrugere kan forcere pladsen og benytte hovedindgangen som alle andre.

Sådan mener jeg, at det skal være, og når regionens adminstration er klar med en ny plan samt en økonomisk oversigt, vil jeg på vegne af Dansk Folkeparti bringe adgangsforholdene op i regionsrådet.

Så kan vi i offentligheden få diskuteret sagen og forhåbentligt blive enige om en løsning, vi kan være bekendt. Hvilket jeg ikke mener, vi kan med den midlertidig løsning.

Dansk Folkeparti kan ikke leve med, at der bliver ved med at komme klager over dette, og der er allerede kommet alt for mange.

Tiden er inden til en permanent løsning, som åbner forpladsen for alle borgere, og skulle det i fremtiden være nødvendigt med en tilgængelighedskonsulent, så vil jeg på vegne af DF anbefale, at Region Syddanmark benytter sig af en.

Carsten Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce