Annonce
Kolding

Kolding Sygehus har gjort 48 ekstra sengepladser klar til potentielle coronasmittede

Sådan ser stuerne ud på Plan 6, der nu er gjort klar, så sygehuset er klar til at tage imod i alt 96 patienter, hvis det bliver vurderet, at du har brug for yderligere udredning. Foto: Charlotte Dahl, Sygehus Lillebælt
Annonce

Kolding: Kolding Sygehus åbner løbende op for flere pladser til patienter, der potentielt er blevet smittet med coronavirus, og nu har sygehuset blevet gjort klar på endnu et plan, sådan at der i alt er sengepladser til 96 patienter, der kræver videre udredning.

Det fortæller Cathrin Tromborg Bræstrup, der er kommunikationschef på Sygehus Lillebælt. Hidtil har sygehusets Plan 7 være dedikeret til patienter, der kræver videre udredning, fordi de måske er blevet smittet med coronavirus, og nu står Plan 6 også klar, forklarer kommunikationschefen.

Det betyder dog ikke, at sygehuset har brug for pladserne lige med det samme. Alle 48 sengepladser, der er på Plan 7, er heller ikke optaget endnu.

- Ligesom på landsplan kan vi godt mærke, at der begynder at komme en stigning i antallet af patienter, der skal udredes. Derfor gør vi klar nu for at udvise rettidig omhu. Der er ikke nogle patienter på Plan 6, men vi har gjort pladserne klar, hvis det på et tidspunkt bliver nødvendigt. Så nu er fysikken i hvert fald klar, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

- Det er en del af forberedelserne, lige som vi også er begyndt at uddanne medarbejderne. Vi gør det for at være på forkant, tilføjer hun.

De 48 sengepladser, der er på Plan 6, er endnu ikke bemandet. Det er de til gengæld på Plan 7, efter kun 25 var bemandet i starten, forklarer kommunikationschefen.

Ring før du møder op

  • Du må ikke møde op hos din praktiserende læge, på hospitalet eller i skadestuen, hvis du tror, at du har coronavirus/COVID-19.
  • Du skal i stedet ringe til din egen læge. Uden for lægens åbningstid skal du ringe til lægevagten.
  • Telefonnummeret til lægevagten i Region Syddanmark er 70 11 07 07.
Annonce

Mere at se til

De patienter, der bliver indlagt på de dedikerede sengepladser, er ikke nødvendigvis smittet med coronavirus. De har behov for yderligere udredning, og inden de bliver indlagt, har de været igennem den fremskudte vurderingsenhed, der er stillet op foran sygehuset.

Cathrin Tromborg Bræstrup vurderer, at personalet i den fremskudte vurderingsenhed umiddelbart også har fået mere at se til.

- Det er stadig fuldstændig fint, roligt og håndtérbart, men der er også lidt en stigning i antallet af patienter, der kommer igennem der, siger hun.

For at komme igennem den fremskudte vurderingsenhed skal man først henvises dertil af sin egen læge eller lægevagten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce