Annonce
Kolding

Kolding Turistforening lukker efter 124 år: Det er lidt vemodigt

En enig bestyrelse og to medlemmer vedtog enstemmigt at nedlægge Kolding Turistforening ved udgangen af året. - Det er da lidt underligt, at vi nu har nedlagt foreningen. Men der er ikke så meget drama i det, når det kommer til stykket, siger formand Heidi Kjær. Arkivfoto: Søren Gylling
En enig bestyrelse og de fremmødte medlemmer stemte for at nedlægge Kolding Turistforening på den ekstraordinære generalforsamling. Som tidligere annonceret vil foreningen ligesom Kolding Handelsråd fusionere med Foreningen Business Kolding.

Kolding: I 2016 gik den sidste turist ud af turistbureauet på Akseltorv i Kolding, og med udgangen af i år bliver Kolding Turistforening, der blev stiftet i 1895, nedlagt.

De lokale turistvirksomheder, der har været medlem af foreningen, får efter planen taletid gennem Foreningen Business Kolding. Og fremover skal kommunen bruge sine kræfter i et såkaldt destinationsselskab, hvor Kolding skal samarbejde på tværs af kommunegrænser.

Både Kolding Turistforening og Kolding Handelsforening har tidligere annonceret, at de vil fusionere med Foreningen Business Kolding, og på en ekstraordinær generalforsamling har turistforeningen netop besluttet at nedlægge foreningen med udgangen af året. Nu skal Foreningen Business Kolding så nikke ja til at fusionere.

- Det er da lidt underligt, at vi nu har nedlagt foreningen. Men der er ikke så meget drama i det, når det kommer til stykket. Selvfølgelig er det lidt vemodigt. Der er blevet diskuteret mange ting gennem årene, siger Heidi Kjær, der er formand for turistforeningen og til daglig hoteldirektør på Scandic i Kolding.

Annonce

Kort om Kolding Turistforening

Kolding Turistforening blev etableret i 1895. I forbindelse med kommunalreformen i 2007 gik foreningen sammen med turistforeningerne i Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld. Kolding Turistforening har 130 medlemmer. To medlemmer mødte op til den ekstraordinære generalforsamling, hvor nedlæggelsen af foreningen blev vedtaget.

Naturlig beslutning

Hun forventer, at langt de fleste af de 130 medlemmer vil fortsætte i Foreningen Business Kolding, hvor både turismen og handelsrådet får et særligt udvalg.

Beslutningen om at nedlægge turistforeningen er kommet på dagsordenen, efter at loven om det kommunale erhvervsfremmesystem blev ændret fra årsskiftet, og i samme åndedrag blev turistområdet ændret, så den kommunale indsats skal samles i mellem 15-25 tværkommunale såkaldte destinationsselskaber inden udgangen af 2020.

- Det er den naturlige vej at gå, når vi nu nedlægger foreningen. Landspolitisk har man besluttet at konsolidere turismeindsatsen, og indtil udgangen af 2020 har kommunerne mulighed for at finde sammen i nye samarbejder. Det arbejde er i gang. Efter 2020 kan kommunen ikke støtte turistforeningen. Så for at turistvirksomhederne i Kolding fortsat har en stemme, har vi besluttet at fusionere med Foreningen Business Kolding, siger Heidi Kjær.

Det bliver en styrke

De nuværende turistaktiviteter som blandt andet Kolding Guiden og Visitkolding.dk fortsætter dog i det kommende år under Business Kolding, og formanden er overbevist om, at det bliver en gevinst for medlemmerne af foreningen, at de bliver en del af Foreningen Business Kolding.

- Vi har jo de samme udfordringer, som de har i transport- og it-branchen. Vi snakker digitalisering og GDPR og alt muligt andet, som også gælder for andre virksomheder, siger Heidi Kjær, der ikke kan nævne et punkt, hvor turistforeningen bliver savnet.

- Det er jo heller ikke sådan, at turistbureauet lukker. Det er sket for flere år siden. Og så kommer der noget andet, når destinationssamarbejdet kommer op at køre. Jeg tror fuldt og fast på, at destinationssamarbejdet bliver en styrke, fordi vi bliver i stand til at tiltrække større arrangementer, siger Heidi Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce