Annonce
Regionalt

Kolding under grænsen: Nu har kun fire kommuner kritiske coronatal

I Sønderborg var der et lille fald i coronasmitten, men kommunen er fortsat landsdelens topscorer. Foto: Mette Mørk
Et yderligere fald i Kolding sender kommunen under den kritiske coronagrænse, og dermed er der nu kun fire syd- og sønderjyske kommuner, der har kritiske coronatal.
Annonce

Covid-19: Coronatallene i Syd- og Sønderjylland er generelt faldet i løbet af ugen. Det gjorde de også i halvdelen af kommunerne fra torsdag til fredag. Det viser den seneste opdatering fra Statens Serum Institut.

Det var også tilfældet i Kolding Kommune, hvor der nu har været 27 smittede inden for de seneste syv dage. Det sender kommunen ned under myndighedernes kritiske grænse på 30 smittede per 100.000 borgere for første gang i lang tid.

Dermed er der nu kun fire kommuner i landsdelen med kritiske smittetryk. Det drejer sig om Esbjerg, Tønder, Billund og Sønderborg. Med 47 smittede per 100.000 borgere er Sønderborg den kommune med det højeste smittetryk.

Smittetal fredag den 9. oktober

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er torsdagens tal)

Varde: 9 (9)

Esbjerg: 37 (34)

Fanø: 1 (1)

Billund: 11 (10)

Vejen: 9 (7)

Kolding: 27 (31)

Haderslev: 8 (9)

Tønder: 11 (12)

Aabenraa: 12 (15)

Sønderborg: 35 (36)

Kilde: Statens Serum Institut

Selvom Tønder fortsat er over den kritiske grænse, så er det kun lige akkurat, da smittetrykket her er lige præcis 30 per 100.000 borgere, hvilket som skrevet er myndighedernes grænse. Et fald på blot en enkelt smittet vil derfor være nok til også at få Tønder væk fra den kritiske liste.

Tre kommuner oplevede små stigninger i smittetallene fra torsdag til fredag. Det drejer sig om Esbjerg, Billund og Vejen.


Dermed er der nu kun fire kommuner i landsdelen med kritiske smittetryk. Det drejer sig om Esbjerg, Tønder, Billund og Sønderborg.


I alt blev der bekræftet 482 tilfælde på landsplan fra torsdag til fredag. Det er en stigning sammenlignet med tidligere på ugen. Til gengæld er der ni færre personer indlagt på de danske hospitaler, så der i alt nu er 106 indlagte patienter.

Af disse er 18 på en intensivafdeling, mens 13 er i respirator. Ingen personer med covid-19 døde fra torsdag til fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce